Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Canon 70-200mm Lensler ve Çekilmiş Fotoğraflar

Fotoğraf çekimi yaparken; portre fotoğraf olsun, yolda geçen bir insan yada çocuk fotoğrafı olsun. Fotoğraf çekim esnasında modelin dibine girmek pek fazla sevilmez. Hem model rahat olamıyor hemde siz rahat olamıyorsunuz. Bu yüzden Canon 70-200mm Lensler sizin için güzel bir alternatif olabilir. Böylece çok fazla yakınlaşmadan da istediğiniz fotoğrafları çekebilirsiniz.
Full Frame ile Crop Sensöz Farkı Nedir?
Kullandığım fotoğraf makinası Full Frame sensöre sahip 5D mark 3 fotoğraf makinası. Kısaca FF ile Crop sensörlü fotoğraf makinası ve sonuçlarından bahsedelim.

Full frame boyutu: 36x24mm
Crop sensör: 24x16mm
Aralarında 1.5 katı fark var. Bu nedenden dolayı crop sensörüne sahip bir fotoğraf makinası kullanıyorsanız 1.5 ile çarpılıyor eğerki canon kullanıyorsanız bu oran 1.6’dır.

Nikon’da full frame ile crop sensöre sahip fotoğraf makinasını ayrımı

FX = Full Frame sensör
DX = Crop censure
Canon’da full frame ile crop sensöre sahip fotoğraf makinasını ayrımı yok, fakat lens ayrımı vardır

EF : Full frame ve Crop sahip gövdeler uygun lens
EF-S : Crop sahip gövdeler uygun lens
Canon Full Frame gövdelere EF-S kullanılmaz, eğerki takarsanız içindeki aynayı kırarsınızın. Arkadaşımın başına geldi.

Aşağıdaki fotoğrafdan arasındaki farkı görebiliyorsunuz. Crop sensörlü bir makina kullandığınızda çarpandan dolayı kadrajınız dar olucaktır.

Örneğin: Crop sensöre sahip bir gövdede 50mm 1.8 lensiniz var. 50×1.6= 80mm odak uzaklığı demek olur.

Full frame bir makina ise direkt 50mm olarak kullanabilirsiniz.

Aşağıdada 28mm lens örneği mevcut.
En çok tercih edilen 70-200mm lensler
Canon EF 70-200mm f/4L USM Lens
Canon EF 70-200mm f/4L IS USM Lens
Canon EF 70-200mm f/2.8L USM Lens
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM Lens
Görmüş olduğunuz gibi lenslerin uzantılarında bir takım kısaltmalar mevcut bunların ne anlama geldini aşağıdaki yazıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Lenslerdeki Kısaltmalar Ne Anlama Geliyor?
Canon EF 70-200mm f/4L USM Lens
Bu lensin en büyük özelli diğer lenslere göre en hafif olmasıdır (705 g). Keskinliği ile kendisi kalıtlamış bir lenstir. Ve fiyat performans olarak degerlendirirsek L serisinin iyi lenslerinden birisidir. Fakat bu lensin IS özelliği yoktur eğerki elleriniz titriyorsa sabit fotoğraf çekemiyorsanız sıkıntı olabilir.

Canon EF 70-200mm f/4L IS USM Lens
70-200mm f/4L USM lensden tek farkı dış kaplaması suya toza karşı dayanıklı hale getirilip optik kalitesi yükseltilip ve IS özelliği eklenmiştir. IS özelliği size 4 stop avantaj sağlıcaktır.

Canon EF 70-200mm f/2.8L USM Lens
70 ile 200 arasında yüksek görüntü kalitesi sağlamaktadır. Fakat bu lensin dezavantajı IS özelliğinin olmaması. Elde çekim yaparken enstantane hızı 1/400-500 için hareket eden nesnelerde sorun yaşıyabilirsiniz. Diğer bir dezavantajı ise 1310g ağırlığında olmasıdır.

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM Lens
Hemen hemen bütün profesyonel fotoğrafçıların kullandığı lens diyebilirim. Güçlendirilmiş gövde her türlü sert hava koşullarına dayanıklıdır. F2.8 diyafram aralığı sayesinde düşük ışık koşullarında fotoğraf çekmenizi sağlar. Tripod kullanmadan az ışıklı ortamlarda elde çekim yapabilirsiniz. IS özelli sayesinde 4 stop’a kadar etkilidir. F2.8 çok güzel portre fotoğraf yakalayabilirsiniz. Lensin ağırlığı ise 1490g’dır.

Sonuç olarak ben bu lensi günlük lens olarak kullanmayı düşünüyorum. Sokakta gezerken geniş açı mimari yapı ilgimi çekmiyor. Manzara fotoğrafı için ileride canon 16-35 lensini düşünüyorum.  Aklımdaki model Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM her ne kadarda ağır olsa kısa süre içerisinde alışırım diye tahmin ediyorum. Sonuçta lensi bir kere alıyoruz sonrasında body gövdeler hep değişiyor bence lense yatırım yapılmalı. 1-2 sene sonra farklı gövdeler çıkıcak. Artık kısmet bakalım ne zaman alıcam aldığımda inceleme yazımı paylaşıcam. Umarım yararlı bir yazı olmuştur.

70-200 ile Çekilmiş Örnek Fotoğraflar











Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder