Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Yağ Yakan Yiyecekle

Yapılan diyetlerin yanında, tüketilen gıdalar çok önemlidir. Bazı yenilen gıdalar kilo aldırdığı gibi, bazı gıdalar ise kilo aldırmak bir kenara, hatta vücuttaki yağları yakmak için zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Diyet ve egzersiz kilo vermede en önemli etkenlerdir. Fakat tüketilen besinler ise bu etkenlerin temelini oluşturur. Ağır ve kalorili gıdalar tüketildiğinde spor kilo verdirmez, sadece yenilen gıdalrın kalorisini yakabilir.

Yeşil Çayın Yağ Yakmaya Etkisi Nedir?
Yeşil çay doğrudan zayıflamak için faydalı olmasa da, vücuttaki yağları yakmak için etkilidir. Diyete destek amaçlı tüketildiğinde faydası olmaktadır. Yeşil çay, ara öğünlerde tüketilmeli ve belirtilen miktarın üzerine geçilmemelidir. Yoksa kilo vermekten ziyade sağlığa zararı dokunmaktadır.

Lifli Gıdaların Yağ Yakmaya Etkisi Nedir?

 Yulaf, buğday ve daha birçok lifli gıdalarda yağ yakan yiyecekler arasındadır. Lifli gıdalar yağ yakılmasına yardımcı olur. Vücuda alınan lifli gıdalar, uzun süre tok tutmakta ve acıktırmamaktadır. Ayrıca tamamen enerji vermekle birlikte, vücut enerji tükendiği zamanlarda ilk önce karbonhidrattan daha sonra da proteinden yakmaya başlar. Böylelikle vücuttaki korbonhidrat yani yağlar erirken, tokluk hissinden dolayı uzun süre karbonhidrat alınmaz.
Yumurta Beyazının Yağ Yakmaya Etkisi Nedir?
Yumurta beyazının içinde, sarısına oranla daha fazla protein bulunur. Vücut proteinleri aldığında daha uzun süre tok kalır. Ayrıca proteinlerin çözülmesi daha fazla enerjiye ihtiyaç duyduğundan sindirilene kadar vücuttaki yağları yakmak için çaba gösterecektir.

Süt Ürünlerinin Yağ Yakmaya Etkisi Nedir?
Peynir, süt ve yoğurtta da, etteki kadar olmasada protein vardır. Protein yüklü besinler hem yağ yaktırmakta, hem de açlık hissini yok etmektedir. Bu yüzden süt ürünleride yağ yakan yiyecekler arasındadır. Fakat tüketilecek olan süt ürünlerinin mutlaka yağsız olması gerekir. Yoksa yağ yakımının aksine kilo alınmasındaki en büyük etkendir.

Kuruyemişlerin Yağ Yakmaya Etkisi Nedir?
Fındık, fıstık ve en önemliside ceviz olan kuruyemiş çeşitleri kararında tüketildiği zaman, kilo verilmesindeki en büyük etkenlerden biridir. Tamamen doğal ve özellikle fazla yağlı olmayan kuruyemişler, kan şekerini düzenliyor ve çabuk acıkmaları önlüyor.

Meyvenin Yağ Yakmaya Etkisi Nedir?
Diyete meyvelerle destek sağlanılmak isteniyorsa, elma, armut, portakal ve muz yağ yakan yiyecek çeşitlerindendir. Ayrıca meyveler tamamen tatlı ihtiyacını da karşılayacaktır. Meyvelerin fazla tüketilmeside kilo alımına sebep olmaktadır. Bu yüzden dengeyi sağlamak çok önemlidir. Özellikle muz konusunda daha da dikkatli olmak gerekir.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder