Malzemeler
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağından 1 parmak eksik bulgur
1 adet soğan
Yeterince su
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı da sıvı yağ
Öncelikle yeşil mercimeği bir tavaya alarak dan yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Ardından soğanımızı İnce İnce doğruyoruz.
Pilav yapacağımız tavaya yağı ekliyoruz ve soğanımızı koyup güzelce kavuruyoruz.
Ardından bulgurumuzu koyuyoruz bir 2 dakika daha kavuruyoruz.
Ardından yeşil mercimeği koyuyoruz bir iki dk daha öyle kavuruyoruz.
Tuzunu atıp suyunu ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
Pişmeye yakın tereyağını ekliyoruz yapacaklara Şimdiden afiyet olsun
-
Blogger Yorumları
-
Facebook Yorumları
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 comments :
Yorum Gönder