Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Potasyum Eksikliği Nelere Yol Açar?

Potasyum minerali insan vücudu için önemli olan mineraller arasında yer almaktadır. Potasyum minerali insan vücudunda bulunan su ve mineral dengesini korumada etkin bir rol oynamaktadır. Aynı zamanda potasyum minerali insan yaşamı için en önemli fonksiyonlardan biri olan hücre ve organların sağlıklı, düzenli bir şekilde görevlerini yerine getirmelerinde yardımcı olmaktadır. Ayrıca insan vücudunda yer alan PH su oranını dengede tutmada yardımcı olmaktadır ve bu sayede insan vücudundaki hem merkezi sinir sisteminin hem de kasların en sağlıklı şekilde işlevini yerine getirmede önemli bir rolü bulunmaktadır.

Potasyum minerali kan basıncı seviyesini olması gereken sınırda tutarak, tansiyonda bulunan dalgalanmaları da önlemede yardımcı olmaktadır. Potasyum eksikliği nelere yol açar sorusuna cevaben insan vücudunda birtakım hastalıklara neden olmaktadır. Potasyum eksikliğinde bu hastalıkların başında sinir sistemi üzerinde oluşan olumsuz etkileri çok fazladır. Sinir sistemini korumak için her gün belirli bir oranda ya da miktarda potasyum minerali içeren besinleri tüketmemiz gerekmektedir. Potasyum eksikliği, göz bozukluklarına, insanların mevcut olan tansiyon dengelerinin bozulmasına ya da bunun gibi oluşabilecek hastalıklar insan vücudunda ortaya çıkmaktadır. Potasyum mineralinin çok büyük bir kısmı insan vücudunda bulunan hücrelerin içerisinde yer almaktadır. Potasyum mineralinin hücrelerin içerisinde bulunmasından dolayı, bebeklerin ve gelişim çağında olan çocukların potasyum minerali içeren besinleri daha çok tüketmeleri gerekmektedir. Potasyum mineralinin gelişim çağında olan çocukların tam alması, günlük ihtiyacının karşılanması durumunda hem gelişimlerine çok büyük bir katkısı olur hem de ilerleyen yaşlarda oluşabilecek herhangi bir hastalığın önüne geçmiş olunur. Potasyum eksikliği durumunda birtakım hastalıklara neden olmaktadır. Bu hastalıkların önüne geçmek için her gün, günlük olarak alınması gereken potasyum minerali oranını almamız gerekmektedir.



p18vk78qch1e7rc4s1olf1ghs1gqg3



Potasyum minerali, aynı zamanda soydum minerali ile birlikte insan vücudunda bulunan su dengesinin olması gereken seviyede kalmasına büyük katkı sağlamaktadır. Potasyum eksikliği durumunda insan vücudundaki bulunan sistemde birtakım reaksiyonların yaşanmasına neden olmaktadır. Potasyum mineralinin bir diğer özelliği ve bir diğer faydası ise, tüketilen besinlerin hücre içerisine girişini sağlamaktadır, aynı zamanda insan vücudunda bulunan sinir sisteminde meydana gelen mesajların beyne iletilmesini gerçekleştirmektedir. Potasyum minerali insan vücudundaki en önemli organlardan biri olan beyne oksijen gönderilme işlevini de başarıyla yerine getirmektedir ve en önemli görevi bu işlevidir. Potasyum minerali her gün insan vücudu tarafından kullanılır ve her gün yeniden alınması gereken bir mineraldir. İnsan vücudu her gün alınan potasyum mineralini alır, kullanır ve tekrar alınması gerekmektedir. Potasyum kalp sağlığı ve kalbin çalışması için de önemli bir mineral olarak görev yapar. İnsan metabolizmasını hızlandırıcı bir etkisi bulunmaktadır ve felç oluşmasını engeller.

Potasyum Eksikliği Belirtileri
Potasyum insan vücudunda belirli bir oranda bulunması gereken minerallerden biridir. İnsan vücudunun büyük bir bölümü oluşturan kaslarda potasyum mineralinin eksikliğinde spazmlar, seğirme ve kasılmalar meydana gelmektedir. Potasyum mineralinin eksikliği durumunda kaslar üzerinde etkisi genelde kol ve bacak kaslarında olmaktadır. İnsan vücudunda belirli bir oranda olması gereken potasyum minerali çok düşük oranlara geldiğinde ya da uzun süre düşük oranda olması durumunda kaslarda ciddi oranda zarara neden olmaktadır. Potasyum minerali eksikliği olan bireylerde genelde halsizlik, çabuk yorulma ve genelde yorgunluk hali gibi belirtiler ortaya çıkmaktadır.

Potasyum Eksikliği Nelere Yol Açar?
1. Kalp Hastalıkları
534387

Potasyum mineralinin insan vücudunda belirli bir oranın altına düşmesi durumunda ciddi kalp rahatsızlıklarına neden olmaktadır. Bunlardan biri kalbin yorulması sonucunda kalp ritminin düzensizliği gibi bir hastalık ortaya çıkmaktadır. Kalbe kan taşıma görevi olan damarların yıpranması ve yanlış beslenme sonucunda kalbin yorulması kalp rahatsızlıklarını büyük ölçüde arttırmaktadır. Kalp ile ilgili rahatsızlıklara sahip olmamak için ilk olarak kalbe kan taşıma işlevi bulunan damarlara iyi bakmak, yanlış beslenmemek gerekmektedir. Aynı zamanda potasyum mineralinin insan vücudunda olması gereken oranın altında olduğunda kalp hastalıkları ortaya çıkmaktadır.

2. Kas Zayıflığı
Kas%20Zayıflığı

İnsan vücudunun büyük bir bölümünü oluşturan kas sistemi potasyum minerali eksikliğinde kaslarda birtakım hasarlar ortaya çıkmaktadır. Potasyum mineralinin insan vücudunda eksik bir oranda bulunması sonucunda bir ya da daha fazla sayıda kasın güçlerini kaybederek, kuvvetlerinin azalması ve çabuk yorulma durumunda meydana gelmektedir. Potasyum mineralinin eksikliğinde kas seğirmesi, kaslarda yanma duygusunun oluşması, kaslarda meydana gelen spazmlar, kramplar, sıkça düşme, kaslarda iğne batma hissinin oluşması gibi durumlar meydana gelmektedir. Potasyum mineralinin insan vücudunda olması gereken oranda bulunduğunda kaslarla ilgili herhangi bir rahatsızlık durumu oluşmayacaktır.

3. İştahsızlık


istah



Potasyum minerali eksikliğinin insan vücudunda yeterli oranda olmaması durumun da iştahsızlık ortaya çıkmaktadır. Bu durumu önleyebilmek için günlük olarak alınması gereken oranda potasyum minerali ihtiyacını karşılamamız gerekmektedir. İştahsızlık iki hafta gibi uzun bir süreden beri devam ediyorsa, bu potasyum mineralinin insan vücudunda olması gereken orandan az olduğunu gösterir, bu durumda doktora başvurmak ve yeterli potasyum minerali takviyesi yapmak gerekmektedir.

4. Halsizlik
yorgunluk-nedenleri



İnsan vücudunda potasyum mineralinin eksik olması durumunda halsizlik durumu ortaya çıkmaktadır. Halsizlik durumunda insanlarda bir sonraki aşama uykunun gelmesi olabilmektedir. İnsanlar yeterince dinlenmelerine rağmen yine de kendilerini yeterli derecede dinlenmemiş, halsiz, bitkin hissediyorsa bu tür durumlarda insan vücudunda bulunan potasyum minerali oranının düşmüş olabileceğini düşünmeleri gerekir. Halsizlik durumunun tek sebebi potasyum mineralinin insan vücudundaki oranının düşmüş olması değildir, bunun yanında farklı sebeplerde olabilir.

5. Sinirlilik
nocanvas_sinirlilik

İnsanlar gün içerisinde farklı sebeplerden dolayı sinirlilik durumu yaşamaktadırlar. İnsanların sinirlenmelerini sebep olan durumlar ortadan kalkmış olmasına rağmen hala sinirlilik durumu devam ediyorsa bu aşamada doktora başvurmak gerekebilir. Sinirlilik durumunun uzun süre devam etmesi durumunda depresyona neden olma ihtimali bulunmaktadır. Uzun süre devam eden sinirlilik durumunda potasyum mineralinin vücutta bulunması gereken oranın düşmüş olabileceğini de göstermektedir.

Potasyum Minerali Bulunan Yiyecekler
Potasyum minerali insan vücudunda yer alan PH dengesini olması gereken seviyede tutarak büyük bir rol oynamaktadır. Potasyum eksikliği nelere yol açar sorusunu cevaplayacak olursak, insan vücudunda birtakım hastalıkları ortaya çıkarmaktadır. Potasyum minerali, yüksek kan basıncı gibi büyük bir reaksiyon riskini ortadan kaldırır. Potasyum eksikliği nelere yol açar sorusunda karşımıza çıkan birtakım hastalıklar bulunmaktadır. Potasyum eksikliği sadece potasyum içeren gıdaların tüketilmemesinden oluşmamaktadır. Aynı zamansa potasyum eksikliği ishal, idrarı vücuttan atmasını sağlayan ilaçlar, çok fazla terleme durumu, çok fazla yapılan fiziksel aktivite, gün içerisinde az içilen su gibi nedenlerden dolayı insan vücudunun potasyum ihtiyacı çok fazla artmaktadır. Bu durumlardan herhangi birini yaşıyorsanız, çok fazla oranda potasyum minerali içeren gıdaları daha sık tüketmeniz gerekmektedir ki potasyum minerali ihtiyacınız günlük olarak karşılanmış olsun. İnsan vücudunun günlük alması gereken bir potasyum minerali oranı vardır ve birtakım besinlerde potasyum minerali çok daha fazla bulunur. Bu besinler, somon, morina balığı, sardalya, tavuk eti, kırmızı et, brokoli, fasulye, patates, bezelye, ıspanak, mercimek, domates, yağsız yoğurt, süt, kuru kayısı, muz, kavun, kivi, kuru erik, turunçgiller.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder