Yeni
Yükleniyor..

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

Malzemeler
4 yemek kaşığı arpa şehriyesi
2 su bardağı pirinç
3.5 su bardağı su
Yarım limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı tuz
1 adet tavuk bulyon
Pirinçimizi güzelce yıkayıp yarım saat kadar sıcak suda üzerine 1 tatlı kaşığı tuz atıp bekleyelim.
Bekletmemizin sebebi piricçi berraklığına kavuşturmak yani nişastası iyice yok oluyor bu sayede.
Sonrasında zeytinyağını döküp şehriyeyi iyice kavuralım.
Rengi değişmeye başlayınca tereyağını ekleyip, pirinci boşaltıp, bu şekilde ayrı yapmamızın sebebi dibinin yapışmaması, iyice kavuralım.
Bu esnada yarım limonu çekirdeklerini çıkarıp içine elimizle sıkalım.
Tuzu da ekleyip kavurmaya devam edelim.
Bir bardak içinde bulyonu koyup, üzerine sıcak su ekleyip bulyonu eritelim.
Kalan su ölçüsünü de ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyu çekince kapağını açıp bir havlu kağıt veye peçete ile kapağı kapatıp bir sofra bezine iyice saralım.
20 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😊 ( Püf noktam. bütün yemeklerde zeytinyağı ve tereyağ kullanmam )
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder