Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Tavuklu Garnitürlü Pilav

 Malzemeler
1 küçük boy havuç
1 avuç kadar bezelye
1-2 parça tavuk göğsü
1 su bardağı pirinç pilavlı
Göz kararı şehriye
Göz kararı yağ (zeytinyağı da kullandım)
Göz kararı tuz
Tavuklar haşlanır.
Pirinçler yarım saat önceden sıcak suda bekletilir.
Tavuklar haşlandıktan sonra tenceremize yağı koyuyoruz.
Önce şehriyelerimizi sonra yağda kavuralım.
Daha sonda haşlanmış tavukları küp küp doğrayıp ilave edelim.
Tavuklardan sonra küp küp doğradığımız havuçları ve bezelyeleri ilave edelim ve yağda kavuralım.
Daha sonra pirinci ilave edelim.
Bir iki dakika daha kavurup, başladığımız tavuk suyundan iki buçuk su bardağından biraz daha az su koyalım (garnitür de olduğu için suyu çekiyor).
Tuzunu da ilave edip ocağın altını açalım.
Suyunu çektikten sonra ocağın altını kısalım. Afiyet olsun :)
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder