Yeni
Yükleniyor..

Atom Pilav

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüs
  • 50 gr badem
  • 50 gr kuş üzümü
  • Yarım paket çam fıstığı
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • Öncelikle tavuklarımızı haşlayıp didikliyelim.
  • Sonra kuş üzümünü suda bekletelim. Suda bekleyince üzümler şişiyor ,daha lezzetli oluyor.
  • Bademleri cezvede haşlayalım, haşlandıktan sonra kabuklarını soyalım .
  • Pirincimizi  tereyağında kavurup tavuk suyunda pişirelim.
  • Sonrasında önce bademleri ,sonra çam fıstığını sonrasında kuş üzümlerini kavuralım.
  • Tavuklarla harmanlayalım.
  • Üzerine ,maydanoz, karabiber, yenibahar koyup  dinlenen pirinçimizi de ilave edelim.
  • Pirinci kavurup, üzerini geçecek kadar yani 4 çay bardağı tavuk suyu ekleyip önce harlı ateşte kaynamaya başlayınca da kısık ateşte yaklaşık 5 dk (suyunu çekene kadar) pişirdim.
  • Afiyet olsun.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder