Malzemeler
- 2 adet tavuk göğüs
- 50 gr badem
- 50 gr kuş üzümü
- Yarım paket çam fıstığı
- 2 çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 kaşık sıvıyağ
- Öncelikle tavuklarımızı haşlayıp didikliyelim.
- Sonra kuş üzümünü suda bekletelim. Suda bekleyince üzümler şişiyor ,daha lezzetli oluyor.
- Bademleri cezvede haşlayalım, haşlandıktan sonra kabuklarını soyalım .
- Pirincimizi tereyağında kavurup tavuk suyunda pişirelim.
- Sonrasında önce bademleri ,sonra çam fıstığını sonrasında kuş üzümlerini kavuralım.
- Tavuklarla harmanlayalım.
- Üzerine ,maydanoz, karabiber, yenibahar koyup dinlenen pirinçimizi de ilave edelim.
- Pirinci kavurup, üzerini geçecek kadar yani 4 çay bardağı tavuk suyu ekleyip önce harlı ateşte kaynamaya başlayınca da kısık ateşte yaklaşık 5 dk (suyunu çekene kadar) pişirdim.
- Afiyet olsun.
0 comments :
Yorum Gönder