Yeni
Yükleniyor..

Mısırlı Pilav

Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı konserve mısır
Tereyağı
Sıvı yağ
Tavuk suyu veya tavuk bulyon
Tuz
Kaynamış su
  1. Öncelikle pirinç ılık ve tuzlu su da yarım saat bekletilir
  2. Yağlar tencerede eritilir.
  3. Mısır ilave edilir biraz kavrulur ardından pirinç eklenir pirinçte kavrulur tavuk bulyonu tuz ilave edilir.
  4. Göz kararı kaynar su eklenir ben çok pişmiş pilav sevmediğim için su konusunda bir ölçü vermedim herkesin bir ayarı vardır.
  5. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  6. Afiyet olsun :)
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder