Fasulye Turşusu Malzemeleri
3 kg’lık bir kavanoz,
2 kg taze fasulye,
4 adet yeşil sivribiber,
4 diş sarımsak,
1 su bardağı kaya tuzu,
4 su bardaği su,
1 çay bardağı sirke
Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır?
2 kg taze fasulyeyi yıkayıp, ayıklayın.
Biraz su ilave ederek çok hafif haslayin.
Tencereden alip, suyunu süzdükten sonra sogutun.
3 kg’lik kavanozun içine önce fasulyelerin bir kismini yerlestirin.
Aralarina 1 adet sivribiber ve 1 dis sarimsak koyun.
Tekrar fasulye yerlestirin. Bu sekilde dizerek malzemeleri bitirin.
4 su bardagi suyun içinde 1 su bardagi kaya tuzunu eritin.
1 çay bardagi sirkeyi de karistirin.
Hazirladiginiz bu karisimi tursunun üzerine dökün.
Kavanozun agizini sikica kapatin. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin.
Daha sonra kavanozu açip, tursuyu
-
Blogger Yorumları
-
Facebook Yorumları
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 comments :
Yorum Gönder