Yeni
Yükleniyor..

Kimyonlu Bulgur Pilavı

Malzemeler
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 çay bardağı pilavlik bulgur
7 çay bardağı sıcak su
Kimyon, karabiber ve tuz
Tane tane et yemeklerinin yanına yakışan çok lezzetli ve nefis bir pilav tarifi.

Derin bir tavaya tereyağ ve sıvı yağ konur.
Yemeklik doğranmış soğan tavaya eklenip kavrulur.
Bulgur ilave edilir ve bir kaç dakika kavrulur.
Baharatlar ilave edilir ve sıcak su eklenip karıştırılır ve kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir.
Suyunu çeken pilav demlenince karıştırılır ve sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun!
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder