Yeni
Yükleniyor..

Pancar Turşusu Tarifi

Pancar Turşusu Malzemeleri
1 kg pancar
1 litre su
10 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker.
Pancar Turşusu Nasıl Yapılır?
Pancarları soyup önce yarıya sonra da birer parmak kalınlığında yarımay dilimlere bölüyoruz.
Tencereye pancarları koyup üzerine 1 litre su koyup pişirmeye bırakıyoruz. ( Ben düdüklü tencerede 15 dakikada sonuca eriyorum)
Pancarları kavanozlara paylaştırıyoruz. Sarımsakları tuzu ekleyip, kavanozlara 5er 8 er adet de nohut atıyoruz.
Suyuna tuzu şekeri ekleyip eritiyoruz ve1 su bardağı sirkeyi katıyoruz.
Kavanozlara ağzına kadar hava almayacak şekilde suyunu ekleyip kapaklarını kapatıyoruz.
1-2 güne hazır.
Afiyet olsun!
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder