Malzemeler
1 kase pirinç
2-3 kase sıcak su
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
Yarım su bardağı kadar bezelye
Sıvıyağ
Tuz
1 adet tavuk bulyon
Öncelikle havuç ve patatesimizi küp küp doğruyoruz.
Bezelyeyle beraber kaynar suda haşlıyoruz. (dilerseniz garnitür de kullanabilirsiniz)
Tenceremize bir miktar yağ koyup pirincimizi kızartıyoruz.
Bulyonu da ekleyip eritiyoruz.
Hazırladığımız sebzelerimizi ve bir miktar tuzu da ekleyip suyu ilave ediyoruz.
Kapağını kapatıp altını kısıyoruz.
Suyunu çekince pirincimiz hala sert ise tekrar sıcak su ekliyoruz ve suyunu çekene kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Yirmi dakika kadar dinlendirip servis tabağına alıyoruz.
Üzerini karabiber ile süslüyoruz.
-
Blogger Yorumları
-
Facebook Yorumları
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 comments :
Yorum Gönder