Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Ardıç yağı faydaları ve zararları

Ardıç Yağının Faydaları Nelerdir?
Toksinleri Temizlemede Faydası: Böbrekleri, bağırsakları, kalp ve damar yollarını toksinlere karşı korur. Vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.

Soğuk Algınlığına Faydası: Grip ve benzeri durumlarda ardıç yağı çok faydalı olacaktır. Su içerisine birkaç damla ardıç yağı eklemek yeterli olacaktır.

Vücut Ağrılarına Faydası: Romatizma ve buna bağlı olarak gelişen vücut ve eklem ağrıları için ardıç yağı ile masaj uygulamak çok rahatlatacaktır.

Romatizma İçin Ardıç Yağı Maskesi
Bir kap içerisinde bir miktar zeytinyağına, birkaç damla ardıç yağı eklenmeli ve karıştırılmalıdır. Ağrı olan bölgelere masaj yolu ile sürüldüğünde etkisini kısa sürede gösterir.

Saç Dökülmelerine Faydası: Ardıç yağı, saç derisini ve saç diplerini güçlendirme konusunda da çok büyük etki göstermektedir. Aynı zamanda saçların parlatılması için de ardıç yağı banyo sonrasında saç üzerine uygulanabilir.

Gaz Problemine Faydası: Hazımsızlıkla bağlantılı olarak kişiler gaz problemi çekebilmekte ve kalbe kadar sıkıntı yaratabilmektedir. Birkaç bardak su içerisine ardıç yağı damlatılıp içildiği zaman, kronik gaz problemi çekenlere çok iyi gelecektir.

Kanı Temizlemeye Faydası: Kanın temizlenmesi ve vücudun ağır metallerden kurtulması için ardıç yağı tüketimi sağlanmalıdır. Kalbe temiz kan pompalanması için de ardıç yağı etkisini gösterecektir.

Mide Hastalıklarına Olan Faydası: Mide spazmı ve mide kramplarının giderilmesinde ardıç yağı çok faydalıdır. Bununla birlikte gastrit, reflü ve ülser gibi mide hastalıklarının tedavisinde de kullanılması önerilen bir yağ türüdür.

Uykusuzluğa Karşı Faydası: Uyku problemi yaşayanlar, yatmadan önce ardıç yağı ile boyun, bilek ve göğüs kısmına masaj uygulayarak derin ve kaliteli bir uyku süreci yaşayabilirler.

İdrar Söktürmede Faydası: Tuvalete çıkamama sorunu yaşayanlar için ardıç yağı tüketimini sağlamak idrara çıkma sıklığını arttıracaktır. Böylelikle vücuttan zararlı maddeler de atılabilir.

Cilt Sağlığına Faydası: Ardıç yağı tonik olarak da kullanılabilen bir yağ türüdür. Cildin dış etkenlere karşı temizlenmesi ve gözeneklerin sıkılaştırılması için pamuk yardımı ile temiz cilde uygulanabilir. Doğal içeriği ve canlandırıcı etkisi sayesinde cildin sıkılaşmasını ve kırışıklıklardan korunmasını sağlar. Ayrıca selülitli bölgelere masaj yolu ile uygulanması da, yeni selülit oluşumlarının önüne geçecektir.

Cilt Çatlakları İçin Ardıç Yağı Maskesi
1 tatlı kaşığı ardıç yağı
1 tatlı kaşığı balmumu
1 miktar zift
Malzemeler karıştırıldıktan sonra bir süre kaynatılmalı ve soğuduktan sonra sorunlu bölgelere sürülerek streç film ile sarılmalıdır. 10-15 dakika bekletilmesi yeterlidir. Çatlakları tamamen geçirmeden ziyade, yeni çatlak oluşumlarının önüne geçecektir.

Ardıç Yağının Faydaları Kısaca
Mideyi rahatlatır.
Antioksidandır.
İdrar söktürücüdür.
Cildi temizler.
Soğuk algınlığından korur.
Vücut ağrılarını geçirir.
Kanı temizler.
Toksinleri temizler.
Gaz problemini çözer.
Ardıç Yağı ile İlgili Pratik Bilgiler
Ardıç yağının kıvamı çok yoğun bir yapıya sahiptir. Bu nedenle az miktarlarda kullanılması yeterlidir.
Ardıç yağını koklamak nefes alma rahatlığı açısından da etkilidir.
Etkisini arttırması açısından vücuda sürüldükten sonra streç film ile sarılarak bekletilmesi yeterli olacaktır.

Ardıç Yağının Zararları
Hamile ve böbrek hastaları kullanmadan önce bir doktora danışmalıdır. Yoğun bir kıvamı ve kokusu olduğu için yan etki oluşturabilir. Özellikle ilk 6 hafta hamilelerin kullanımı kesinlikle önerilmez.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder