Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Fındık Yağının Faydaları

Fındık Yağının Faydaları

Türkiye’de preslenerek elde edilen fındık yağı taşıyıcı özelliğiyle cilde doğrudan sürülebilir nitelik taşımaktadır. Fındığın faydaları gibi fındıktan elde edilen fındık yağının faydaları da saymakla bitmiyor.



Fındık Yağının Faydaları

Fındık Yağı Kansızlığa Faydalı: Fındık yağı içerdiği E vitamini yardımıyla kansızlığa karşı kapıları kapatıyor. Yapılan araştırmalara göre fındık yağı tüketen kişilerin vücutlarının kansızlığa karşı daha dirençli olduğu saptanmıştır. Kansızlığa karşı dirençli olan bir vücut her zaman yaşlanmayı geciktirir.
Fındık Yağı Unutkanlığı Önlüyor: Unutkanlık günümüzde pek çok kişinin sorunu haline gelmiştir. Eğer sizde unutkanlık problemini çekiyorsanız mutlaka fındık yağı tüketmelisiniz. Çünkü fındık yağı Parkinson ve Alzheimer hastalığında tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Fındık yağı unutkanlıkları ortadan kaldırmaktadır.
Kolesterol ve Kalp Hastalıklarının Önüne Geçiyor: Fındık yağının içerisinde diğer yağlara göre oleik asit daha fazladır. Oleik asitin özelliğiyse kolesterolü düşürmesi ve tansiyonu dengelemesidir. Kalp damar hastalıklarının da önüne geçerek daha sağlıklı bir kalbe sahip olmanızı sağlar.
Fındık Yağı Kansere Karşı Koruyucu: Fındık yağı olası bir kanser riskine karşı savaş açar ve tümör oluşumuna engel olur. Aynı zamanda şeker ihtiyacını da azaltarak kilo vermenize yardımcı olur, diyabet gibi şeker hastalıklarının önüne geçer.
Horlamaya Karşı Fındık Yağı Tüketin: Her gece yatmadan 1 çay kaşığı fındık yağından tükettiğinizde boğazlardaki kaslar yumuşayarak horlama azalır. Bu aynı zamanda boğazda sık oluşan kaşıntının önlenmesine yardımcı olmaktadır.


Kısaca Fındık Yağı Faydaları

E vitamini içeren fındık yağı anemi rahatsızlığına iyi gelmektedir.
Saçkıran tedavisinde fındık yağı kullanılabilir.
Varis gibi damar rahatsızlıklarında fındık yağı masaj yapılarak sürülür.
Kemik erimesini önler.
Damarların sertleşmesini önleyerek kalbi korur.
Kalsiyum açısından zengin olan fındık yağı diş yapısını güçlendirir.
Vücudun daha dinç olmasına destek verir.
Üreme sisteminin aktifleşmesini sağlar.
Kısırlığa karşı olumlu etkiler sağlamıştır.
Kanser riskine karşı vücudu koruma altına alır.


Fındık yağının yararları
Fındık Yağının Cilde Faydaları
Fındık Yağının Cilde Faydaları

Fındık yağının faydaları denilince akıllara cildi kuru olan insanlara şifa kaynağı olduğu gelir. Kuru ciltlerin doğal bir şekilde nemlenmesini sağlar ve cildi içerisindeki E vitaminiyle besler.
Kadınlar, hamilelik süreci boyunca cilt çatlaklarına önlem olarak fındık yağını karın bölgesine ve çatlak oluşabilecek diğer bölgelere sürmelidir.
Selülit problemi yaşayan bayanlar kalça bölgesine ya da bacaklarına fındık yağını sürerek kısa sürede bu problemden kurtulabilir.
Eğer cildinizde mantar, varis ya da egzama gibi cilt hastalıkları varsa fındık yağı sürerek bu hastalıklarının etkisini az da olsa azaltabilirsiniz.
Fındık Yağı Cildi Nemlendirir: Cilde direkt olarak sürülebilen fındık yağı cildin derinlemesine nemlenmesini sağlayarak cildi dolgunlaştırır ve oluşan kırışıklıkların azalmasını sağlar.
Güneş ışınlarına karşı korur: Cildin güneş ışınlarına karşı korunmasını sağlayan fındık yağını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Fakat sadece fındık yağı uygulayarak direk güneşe maruz kalmayın. Şapka ve gözlük takarak kendinizi korumaya alın. Nitekim fındık yağı yüksek faktörlü güneş kremi değildir.
Cildi gençleştirir: Fındık yağını cildinize düzenli şekilde kullanırsanız zamanla cildinizin daha sağlıklı ve daha güzel göründüğünü fark edersiniz. Ayrıca yaşlanma etkilerini azaltıcı etkiye sahiptir.


Fındık Yağı Cilde Nasıl Sürülmelidir?

Eğer cilt hastalığınız varsa fındık yağını cildinize dökerek derinize iyice nüfus etmesini sağlayın.
Hamilelik sürecinde çatlak oluşabilecek kol, bacak arkası, baldır ve göbek gibi bölgelerinize her gün bir çorba kaşığı fındık yağı sürerek vücudunuzu nemlendirin.
Selülitlerinizin olduğu bölgeye yarım çorba kaşığı fındık yağı dökerek elinizle sıkı bir masaj yapın.
Yüzünüz çok kuruysa ve devamlı kaşınıyorsa bir çay kaşığı fındık yağını yüzünüze sürerek iyice yedirin ve bekletin.


Fındık Yağının Saça Faydaları

Fındık yağı içeriğinde bulunan E vitamini sayesinde saçlarınızın devamlı kırılmasına engel olur. Aynı zamanda saçlarınıza hacim kazandırarak dökülmesine engel olur. Fındık yağı kullandıktan sonra saçlarınızın ne kadar kısa sürede uzadığını göreceksiniz.
Eğer saçlarınız devamlı yağlanıyorsa fındık yağı kullanarak bu durumu düzene sokabilirsiniz. Fındık yağı yağlı saçların düzenlenmesinde rol oynamaktadır.
Saç yapınız kuru ve cansız görünüyorsa fındık yağı kullanarak saçlarınızın parlaklığını tekrar kazanmasını sağlayabilirsiniz.
İnce saç tellerinden şikâyetçi olanlar fındık yağı kullanarak saç tellerini güçlendirebilirler.
Özellikle hamilelik döneminde kafasının belli bölümü saçsız kalan bayanlar fındık yağını o bölgeye sürerek yeni saçların çıkmasını sağlayabilir.
Saç rengini korur: Saç renginin korunmasında etkin başarı sağlayan fındık yağı aynı zamanda kahve tonunun en güzelini saçlarda oluşturur.
Saçları güçlendirir: Gün aşırı sadece fındık yağı ile saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Saç diplerinize bir miktar fındık yağını masaj yaparak yedirin ve en az 2 saat bekleterek durulayın.
Fındık yağının saça yararları
Fındık Yağının Saça Faydaları ve Kullanımı
Fındık Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Fındık yağı ( 2 yemek kaşığı )
B vitamini ( 1 tane )
Çörek otu yağı ( yarım yemek kaşığı )
Elma sirkesi ( yarım yemek kaşığı )
Hazırlanışı: Malzemeleri cam kasede karıştırın ve temiz saçlarınıza masaj yaparak yedirin. Akşamdan saçlarınıza sürerek sabaha kadar bekletin. Aksi taktirde en az 2 saat saçlarınızda tutabilirsiniz. Haftada 2 kere uygulayarak saçlarınızı kısa zamanda güçlendirerek eski sağlığına kavuşturabilirsiniz.



Fındık Yağının Kullanım şekilleri: Rengi açık sarı olan fındık yağı cildinize sürdüğünüz zaman, cildinizin fındık yağını hemen emdiğini görebilirsiniz. Yemeklerde de kullanılan bu yağı tatmak isterseniz hafif tatlı ve farklı aromalı bir tatla karşılaşabilirsiniz. Eğer arzu ederseniz fındık yağını yemeklerin içerisinde de kullanabilirsiniz.

Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder