Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Siyah Ahududu Faydaları

Günümüzde birçok hastalığın tedavisinde doktorlar tarafından hastalara tavsiye edilen siyah ahududu, içerdiği önemli bileşenler ve besin değerleri ile mükemmel bir destekleyici tedavi yöntemi olarak kullanılabilir.

Siyah ahududu, yetişmesi kolay ve az bakım isteyen bir meyve olduğu için sadece bahçelerde değil, evlerde dahi büyük saksılar içerisinde büyütülebilir. Ortalama 10 ila 20 litrelik saksılarda rahatlıkla yaşamını sürdürebilen siyah ahududu bitkisini evinde büyütmek isteyenler ve ‘’Siyah ahududu faydaları nelerdir?’’ diye merak edenlere bu şifalı meyve ile ilgili detaylı bilgiler verilebilir.

Siyah Ahududu Faydaları
Siyah ahududu faydalarına geçmeden önce bu enfes lezzetteki meyvenin barındırdığı besin değerlerinden kısaca bahsetmek mümkündür. Vücut için oldukça gerekli olan A, C, E vitaminlerinin yanı sıra folik asit içeren faydalı yapısı, adeta bir sağlık kaynağı olarak tüketilebilmesine olanak verir. Siyah ahududu faydaları elbette yalnızca içerdiği vitaminler ve folik asit ile sınırlı değildir. Şurubu ve reçeli de yapılabilen meyvenin genel faydalarına bakılacak olursa insan sağlığı için en değerli olanlarına birkaç örnek verilebilir.

Bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun hastalıklara karşı çok daha dirençli hale gelmesini sağlar.
Kan şekerini düşürücü etkisi ile diyabet hastalıklarında iyileştirici rol oynar.
İçerdiği bol miktarda lif ile uzun süreli tokluk hissi sağlayarak diyet döneminde olan kişilere destek olur.
Yüksek kalsiyum oranı ile kemik ve eklem rahatsızlıklarında koruyucu ve iyileştirici etki gösterir.
C vitamini ile vücuttaki mikroplarla savaşır ve grip ya da soğuk algınlığı problemlerinde görülen belirtileri en aza indirir.
Antioksidan bir meyve olarak vücuttaki serbest radikallere karşı mücadele ederek kanser konusunda en etkili besinler arasında gösterilir.
Hafızayı güçlendirme özelliği ile Alzheimer hastalığında etkin bir destekleyici tedavi olarak tercih edilebilir.
Cilt yüzeyindeki hücrelerin onarılmasına olanak vererek yaşlanma karşıtı etki gösterir.
Tüm bunların yanı sıra siyah ahududu meyvesinin kanser türleri üzerindeki etkisini ölçmek amacıyla yapılan araştırmalar sonucunda, yemek borusu kanserinde her gün düzenli olarak 1 bardak siyah ahududu tüketiminin kanser tümörlerini vücuttan temizleyici etki gösterdiği tespit edilmiştir.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder