Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Zeytinyağının Faydaları

Zeytinyağının faydaları, kalın bağırsak kanser, meme kanseri, şeker hastalığı, kalp problemleri, yüksek kolesterol, kilo kaybı, metabolizma, sindirim, yaşlanma ve kanser tedavilerini içerir. Zeytinyağı, yüzyıllardır insanlık tarafından kullanılmaktadır. Tıbbi araştırmalar zeytinyağının sağlık açısından faydalarla dolu olduğunu ortaya koymuştur.

Zeytinyağının faydaları arasında, mono doymamış yağ bakımından zengin olduğu için kandaki kötü kolesterolünün düşürülmesi vardır. Saf sızma zeytinyağı çeşitleri yüksek seviyede antioksidan ve oleik asit içermektedir. Bu yüzden zeytinyağı diğer bitki yağları ile karşılaştırıldığında sağlıklı bir seçenektir.

Ancak zeytinyağı fazla kaloriye sahiptir. Bu yüzden en iyi sağlık sonucu için orta miktarlarda kullanılmalıdır. Gıda ve İlaç Örgütü, kalp hastalığı riskini azaltmak için günlük olarak 2 yemek kaşığı zeytin yağı tavsiye etmektedir.

Zeytinyağı Çeşitleri
Natürel Birinci Zeytinyağı: Zeytinyağının bu çeşidi, düşük asit içeriğinden dolayı yemek yapımında kullanılmaktadır.

Saf Sızma Zeytinyağı: Daha iyi bir çeşittir ve soğuk preslenen zeytinyağı ile yapılır.

Saf Zeytinyağı: Zeytinyağının bu çeşidi, rafine zeytinyağı ile sızma zeytinyağından oluşur. Yüksek asit içeriği barındırmaktadır.

Ham Zeytinyağı: Yakıt olarak kullanılmaktadır ve pişirme amaçlı tavsiye edilmez.

Zeytinyağının Faydaları
Kalp Problemlerini Azaltır: Doğal zeytinyağı, %70 oranında mono doymamış yağ asidi içermektedir. Bunun sonucu olarak, kandaki kolesterol birikimini düşürür ve kalp problemlerini azaltır. HDL seviyesini artırırken LDL seviyesini düşürür.
Kolesterol: LDL kolesterolü, kötü kolesterol çeşididir ve kalp krizi ve pulmoner kalp hastalığı risklerini artırır. Yaklaşık 40 antioksidan bakımından zengin olan saf sızma zeytinyağı, LDL kolesterolünün oksidasyon etkisini azaltmada yardımcı olur.
Kilo Verme: Tıp uzmanları, zeytinyağında bulunan mono doymamış yağ asitlerinden kilo almanın çok zor olduğunu öne sürmektedirler. Zeytinyağının, kilo verme ile ilgili pozitif etkisi vardır.
Metabolizma: Zeytinyağı metabolizmayı, kemiklerin güçlenmesini ve çocuklarda beyin gelişimini destekler Muhteşem bir E vitamini kaynağıdır. Bu sayede yaşlı insanlar için çok faydalıdır.
İltihap ve Mikrop Önleyici Özellikler: Zeytinyağında bulunan fenoller iltihap önleyici özelliğe sahiptir. Zeytinyağının mikrop önleyici karakteristiği, güçlü aromasının sonucudur.
Sindirim: Zeytinyağı, sindirim sürecine yardımcı olması ile bilinir. Sindirim yollarını temizleyen ve bağırsak hareketlerini güçlendiren bir tıbbi yağ olarak kullanılır.
Yaşlanma Süreci: Antioksidanlar bakımından zengin olan zeytinyağı, insan vücudunun yaşlanma sürecini yavaşlatır. Kozmetik ürünler ve doğal bitkisel terapilerde kullanılan zeytinyağı cilt için harikadır. Dilerseniz zeytinyağının cilde faydaları yazısını inceleyebilirsiniz.
Safra Kesesi Taşı: Zeytinyağı ayrıca safra kesesi taşı oluşumunu engellemede etkilidir.
Sağlıklı Hücre Çeperi: Zeytinyağı, daha güçlü hücre çeperi oluşumunda yardımcı olan polifenol içermektedir. Ayrıca atardamar duvarlarının esnekliğini artırır ve çeşitli kalp rahatsızlıklarına karşı korur.
Kanser: Zeytinyağı, insan vücudunu kanser büyümesine, özellikle de bağırsak kanserine karşı korur. Oxford Üniversitesinde yapılan tıbbi bir araştırmada, zeytinyağının asit muhtevasının rektum ve bağırsak kanseri başlangıcını önleyen pozitif işaretlere sahip olduğunu kanıtlamıştır.
Meme Kanseri: Yakın zamanda yapılan araştırma çalışması, zeytinyağının başlıca bileşeni olan hidroksitirosolun menopoz sonrası kadınlarda meme kanserini önlemeye yardımcı olduğu belirtilmiştir.
Yüksek Tansiyon: Yakın zamanda yapılan bir araştırmada, doymamış yağ, nitrit ve nitrat bakımından zengin olan gıdalardan oluşan Akdeniz Diyetinin yüksek yansiyondan korumada yardımcı olduğu belirtilmiştir.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder