Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Zeytinyağının Saça Faydaları

Zeytinyağı saç, cilt ve güzellik için kullanıldığında tam bir güç merkezidir. Zeytinyağının zengin nemlendirici özellikleri saç için kullanımda ideal hale getirmektedir. Zeytinyağını yemek pişirmek için düşünürken, banyonuzda elinizin altında bir şişe zeytinyağı bulundurmanız saçlarınızın daha sağlıklı, güçlü ve parlak görünmesine yardımcı olur.

Zeytinyağının Saça Faydaları
Kepeği Azaltır: Zeytinyağının limon ile karıştırılarak kullanılması kepeğin azalmasına yardımcı olur. Asitli limon suyu kepeği azaltmaya yardımcı olurken zeytinyağı yeni bir pul pul ayrılmış cilt katmanını nemlendirir. Eşit miktarlarda zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırın (hepsinden birkaç yemek kaşığı yeterlidir). Nemli kafaya masaj olarak uygulayın, 20 dakika bekleyin, durulayıp şampuanla yıkayın. Bu karışımı iki haftada birden fazla uygulamayın.
Kırılmayı Ortadan Kaldırır: Zeytinyağı, kış ayları boyunca kuru saça güç ve nemlilik katar. Kurak kış aylarında saçlar, kırılmaya, kopmaya ve rüzgarda kırışmaya daha yatkındır. Bu da saçların dağınık ve bakımsız görünmesine neden olur. Az bir miktar zeytinyağı bu tür problemleri düzeltmeye yardımcı olur. Ayrıca saça güç ve nemlilik katar.
Kuvvet ve Parlaklık: Mevcut kullandığınız saç kremini zeytinyağı ile değiştirerek saçlarınıza yeniden parlaklık kazandırabilirsiniz. Ayrıca zeytinyağı saçların sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar. A vitamini, E vitamini ve antioksidanlar bakımından zengin olan zeytinyağı saçta bulunan keratini korumaya ve nemliliği muhafaza etmeye yardımcı olur.
Şekillendirmeye Yardımcı Olur: kuru ve besinsiz saçlar şekil vermeyi zorlaştırır. Zeytinyağı saça şekil verebilirliği yeniden kazandırmaya yardımcı olur. Saçınıza yarım fincan zeytinyağı sürüp 30 dakika bekletirseniz şekil vermeniz için gerekli olan nemi saçınıza sağlayacaktır.
Ekstra Yumuşaklık: Eğer saçınızın bulaşık teli gibi olmasından şikayet ediyorsanız, zeytinyağı saçınızı yumuşatmaya yardımcı olur, daha esnek görünmesini sağlar.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder