Malzemeler
- 1, 5 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet yeşil biber
- Yarım soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı tavuk/et suyu (veya 1 adet bulyon da kullanılabilir)
- 1, 5 su bardağı sıcak su
- Zeytinyağı
- Tuz
- Yemeklik doğradığımız soğanları doğrama tahtasında daha da ufalayıp kızdırdığımız zeytinyağında solduruyoruz.
- Yuvarlak doğradığımız biberleri ekleyip soldurmaya devam ediyoruz.
- Salçayı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra küp küp doğradığımız domatesi ekliyoruz.
- 5 dk kadar sonra 1 su bardağı tavuk/et suyunu veya içinde 1 adet bulyon erittiğimiz 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- 1, 5 su bardağı sıcak suyu da katıp tuz ekliyoruz.
- Kaynamaya başladığında bulguru ilave ederek yarım ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Afiyet olsun.
0 comments :
Yorum Gönder