Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Tavuklu Sultan Kebabı

Malzemeler
1 Parça Göğüs (Tavuk)
1 Tane Garnitür
1 Tane Soğan
1/2 (yarım) Yemek Kaşığı Salça
1 Tane Yufka
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
Köri
Kekik
Tuz
Üzeri için;

1. 5 Yemek Kaşığı Un
1. 5 Bardak Süt
1/2 (yarım) Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tutam Karabiber
Tuz
Kaşar Peyniri
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
Tavuklar küp küp doğranır.
Suyunu salana kadar ocakta üstü kapalı bırakılır.
Suyunu saldığında yemeklik doğranan soğanlar eklenir ve yumuşayana kadar beklenir.
Salça ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
Garnitür eklenir 2- 3 dk daha karıştırılıp altı kapatılır.
Yufka 4 e bölünür. Tek tek Kaseye serilir.
Yufkanın dışarıda kalan kısmından parça alınıp içine koyulur ve tavuklu harçtan eklenip üstü kapatılıp ters çevrilerek yağlanmış tepsiye koyulur.
Beşamel Sos için ;un ve süt koyulup un iyice eriyene kadar karıştırılır karabiber tuz ve yağ eklenip kıvamlanana kadar karıştırılır.
Yufkaların üzerine beşamel sostan koyulur ve rendelenmiş kaşar peyniri koyularak fırına atılır.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder