reklam
GÜNCEL YEREL HABER 7,Dİ 24 SAAT GÜNCEL SİZİN SİTENİZ HOŞGELDİNİZ
Lütfen Dikkat Sağlık Saç Bakımı Bitki Gibi Bi Çok Bakımla İlgili Yazılarımız Var Lütfen Bir Dokdurunuzu Ve Ya Bir Kuaförünüzü Danışmadan Buradaki Ürünleri Denemegin Sitemizdeki Bu Yazdıklarımız Site https://duguntvcine.blogspot.com.tr Sorumlu Degildir

KİŞİLERE ÖZEL BAŞ SAYFADA REKLAMLARI BURADA GÖZÜKECEKDİR


REKLAM BÖLÜMÜ


Galeta Unlu Tavuk But Kızartması

Yazar fotoahmet 2 Mart 2018 Cuma 0 yorum

Galeta Unlu But Kızartması için Malzemeler:

  • 8 adet kemikli tavuk but ya da 800 gr kemiksiz but eti
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Galeta unlu but kızartması Yapılışı:Eğer but kızartması için kemikli olan parçalar kullanılacak ise öncelikli olarak bu parçalara derin kesikler atılmalı ve yaklaşık 10 dk. kadar da kaynar suda yumuşatılmalıdır. Tavada but içinin de pişmesi için bu ön işlem yapılmalıdır. Eğer but eti kullanılacak ise bu ön işleme gerek yoktur.


    Haşlanan kemikli butlar ya da parça parça doğranmış kemiksiz but etleri bir kaseye alınır.

    Yumurtalar kırılır ve üzerine de tuz dökülerek çırpılır. Galeta unu düz bir tabağa serilir.

    Tavuk parçalarının her biri önce iyice yumurtaya sonra da galeta ununa bulanıp tavada beklemekte olan kızgın sıvıyağına atılır. Butlar kızartırken tüm yerler tavaya temas edecek şekilde çevrilerek yapılmalıdır.

    Tüm parçalar kızardıktan sonra tabaklara bölüştürülüp servis yapılır.

Hiç yorum yok:


FACEBOOK SAYFAMIZDAN YAZABİLİRSİNİZ


ÇİNE DOSTFM ÇEPDE DİNLE TIKLA