Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Galeta Unlu Tavuk But Kızartması

Galeta Unlu But Kızartması için Malzemeler:

  • 8 adet kemikli tavuk but ya da 800 gr kemiksiz but eti
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Galeta unlu but kızartması Yapılışı:Eğer but kızartması için kemikli olan parçalar kullanılacak ise öncelikli olarak bu parçalara derin kesikler atılmalı ve yaklaşık 10 dk. kadar da kaynar suda yumuşatılmalıdır. Tavada but içinin de pişmesi için bu ön işlem yapılmalıdır. Eğer but eti kullanılacak ise bu ön işleme gerek yoktur.


    Haşlanan kemikli butlar ya da parça parça doğranmış kemiksiz but etleri bir kaseye alınır.

    Yumurtalar kırılır ve üzerine de tuz dökülerek çırpılır. Galeta unu düz bir tabağa serilir.

    Tavuk parçalarının her biri önce iyice yumurtaya sonra da galeta ununa bulanıp tavada beklemekte olan kızgın sıvıyağına atılır. Butlar kızartırken tüm yerler tavaya temas edecek şekilde çevrilerek yapılmalıdır.

    Tüm parçalar kızardıktan sonra tabaklara bölüştürülüp servis yapılır.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder