Yeni
Yükleniyor..

Ispanaklı Gül Böreği

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ
6 Adet Yufka
750 gr. Ispanak
1 Adet Soğan
1 yemek kaşığı salça (arzuya göre)
1 Fiske Tuz
Karabiber, Pulbiber
yarım Su Bardağı Sıvıyağ
Sos için:
3 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su veya soda
Üzeri İçin:
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Ispanakları ayıklayıp yıkayalım ve tavaya yağı koyup soğanları atıp kavuralım. ıspanakları iyicene sıkıp tavada 2-3 dakika kavuralım ıspanakların ölmesi yeterli. Yarım çorba kaşığı salçayı tuzu biberleri ilave edelim. Yufkaları üst üste serip 6 üçgen parça olacak şekilde keselim. Her üçgen parçaya hazırladığımız ıspanaklı içten yayalım. Rulo şeklinde saralım. Kenarları kapanmamış sigara böreği gibi. Ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği şeklini verelim. Sos malzemelerini karıştırıp, böreklerimizi buna batırıp çıkaralım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder