reklam
GÜNCEL YEREL HABER 7,Dİ 24 SAAT GÜNCEL SİZİN SİTENİZ HOŞGELDİNİZ
Lütfen Dikkat Sağlık Saç Bakımı Bitki Gibi Bi Çok Bakımla İlgili Yazılarımız Var Lütfen Bir Dokdurunuzu Ve Ya Bir Kuaförünüzü Danışmadan Buradaki Ürünleri Denemegin Sitemizdeki Bu Yazdıklarımız Site https://duguntvcine.blogspot.com.tr Sorumlu Degildir

KİŞİLERE ÖZEL BAŞ SAYFADA REKLAMLARI BURADA GÖZÜKECEKDİR


REKLAM BÖLÜMÜ


Kabaklı Kırma Börek

Yazar fotoahmet 2 Mart 2018 Cuma 0 yorum

Malzemeler

6 adet yufka
1 orta boy kabak
yarım demet dereotu ve maydanoz
2 su bardağı çökelek veya lor
1 su bardağı beyaz peynir (Biraz kaşar da ekleyebilirsiniz)
2 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
Üzeri için: 1 yumurta

Hazırlanışı:

Kabakları rendenin iri gözünden rendeleyip avuç içinizde sıkarak fazla suyunu çıkarın. Üzerine doğranmış börek dereotu ve maydanozu, çökeleği ve peyniri katıp karıştırın. Karabiber ve un ve tuzu ekleyip yeniden karıştırın. Harmanlayarak karıştırın ki sulanma olmasın.
 Kabaklar pişerken fazla sulanmasın diye un ekliyoruz.
Diğer tarafta sos için sıvıyağ, süt, yoğurt ve yumurtayı karıştırın. Ben blendırda karıştırıyorum.
Yufkalardan birini serip üzerine 5 yemek kaşığı kadar sos sürün. Yufkayı ikiye katlayın. Üzerine yeniden 2 yemek kaşığı kadar sos sürün. Kabaklı iç malzemesinden her tarafına serpiştirin. Yufkayı karşılıklı iki taraftan da büzerek ortada toplayın. Pileli bir görüntüsü olacak.
Kenar kısımları içe doğru katlayıp tepsinin boyuna göre ayarlayın. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Boşluk bırakmadan yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Kalan sosa 1 yumurta daha kırıp karıştırın. Böreğin üzerine kuru yer kalmayacak şekilde döküp yayın.
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun! :)

Hiç yorum yok:


FACEBOOK SAYFAMIZDAN YAZABİLİRSİNİZ


ÇİNE DOSTFM ÇEPDE DİNLE TIKLA