Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış tavuk göğsü
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Dilerseniz tavuk bulyon ben kullandım
Göz kararı tuz
Öncelikle tenceremize margarini ve sıvı yağı koyup eritelim, daha sonra pirinçlerimizi yıkayıp yağda kavuralım. Yaklaşık 4-5 dakika kadar.
Ardından göğsü ,bezelyeyi ve nohutu ekleyip 1 -2 tur karıştıralım ve suyumuzu ekleyelim.
Tuzu ve dilerseniz bulyonu da ekleyelim.
Yaklaşık 25-30 dakika pişirmeye bırakalım, arada kontrol edelim dibi tutmasın.
Eğer gerekirse su takviyesi yapabilirsiniz .
Ocağın altını kapatıp bi 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun
-
Blogger Yorumları
-
Facebook Yorumları
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 comments :
Yorum Gönder