Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Ramazanda Kilo Vermek

Ramazanda kilo verilmesinin aksine, daha çok kilo alınır. Bütün gün boş olan midenin üzerine, ezanın okunmasıyla hızlı yenilen yemekler sağlık açısından çok zararlıdır. Hızlı yemek birçok mide hastalıklarına sebep olmaktadır. Bu yüzden mideyi korumak, hem de ramazanda kilo vermek için dikkatli adımlar atıldığı takdirde, hedefe ulaşmak hiç de zor değildir. Peki, ramazanda nasıl zayıflanır?

Oruç Tutarken Yapılması Gerekenler Nelerdir?
İftarda ya da sahurda en dikkat edilmesi gereken şey, tıka basa yememektir. Mideye birden yüklenmek, kişiyi ağırlaştırır ve uyku haline geçirir. Uyku moduna geçildiğinde ise bazal metabolizma devreye girer ve vücut yediklerini eritemeden, yağ olarak vücuda depolanır. Bu yüzden oruç açıldıktan sonra oturmamak, belirli bir süre hareket etmek, hatta imkân varsa dışarı çıkıp yürümek ramazanda nasıl zayıflanır? Sorununa da çözüm olmaktadır. Vücut hareketsiz kaldığında uyuşur ve ramazanda kilo alımının en önemli sebebidir. Ramazanda kilo vermek ya da kilo almamak isteniyorsa, mutlaka yenilenler eritilene kadar hareket şarttır.

Ramazanda Ne Yemek Gerekir ?

 Ramazanda en temel konu da yenilecek olan gıdalardır. Akıl gün boyu yiyeceklerinin listesini kurar ve iftar sofralarına çok çeşit yemek çıkartılır. Kesinlikle bu tutum çok yanlıştır. Çünkü kişi, oruçluyken çok yiyebileceğini düşünür ve ona göre hazırlar. Fakat iftar vakti geldiğinde bir ona, bir buna saldırıldığı için hep doyulduğu anlaşılamaz, hem de tamamen israf söz konusudur. Yapılacak olan yemek çeşidi fazla bile olsa, miktarları azaltılmalıdır. Yoksa ramazanda kilo vermek yerine daha da kilo alınacaktır.
Ramazanda Kilo Vermek İçin Ne Yapılabilir ?
Ramazanda nasıl zayıflanır? Sorusuna verilecek olan en önemli cevap, kilo vermeye yardımcı olan besinlerdir. Ramazada kilo verilmek isteniyorsa, protein içerikli besinler çok tüketilmelidir. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta ise, et ürünlerinin haşlanmış olması, süt ürünlerinin de yağsız olması lazımdır. Ayrıca metabolizmayı hızlandıran ve tok tutan gıdalar yenilmelidir. Lifli gıdalar, meyveler, maden suyu, kuru meyveler, bitki çayları, bakliyat çeşitleri sindirim sisteminin çalışması için, düzenli olarak yenilmesi gereken gıdaların başında yer alır. İçilecek olan rezene, kayısı, melisa ve form çayları da sindirim sistemini düzenleyerek metabolizmayı çalıştıracaktır. İftarda ya da sahurda fark etmeksizin, düzenli olarak taze meyveler tüketilmesi lazımdır. Meyvelerin kabuklu olarak yenilmesi daha faydalıdır.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder