Malzemeler
1 küçük boy soğan
1, 5 su bardağı bulgur
1 küçük boy havuç
1 adet yeşil biber
1 büyük boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Taze nane
Soğanlar yemeklik doğranır, fazla kavurmadan bulgur eklenir ikisini iyice kavurduktan sonra küçük küçük doğradığınız biberler ve rendelediğiniz havuçlar eklenir.
Hepsiyle bir kez daha kavrulur, yemeklik doğradığınız domatesleri ekleyip üstüne salçamızı da ekleyip iyice kavuruyoruz.
Kavurma işlemi bittikten sonra suyumuzu bulgurların biraz üstüne çıkacak şekilde ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Hafif sulu kaldığı zaman tereyağını üstüne ekliyoruz. Servis ederken dilerseniz içine taze nane doğrayabilirsiniz harika oluyor, Afiyet olsun :)
-
Blogger Yorumları
-
Facebook Yorumları
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 comments :
Yorum Gönder