Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Kantaron Yağının Faydaları

Kantaron Yağının Faydaları

Çok faydalı bir bitki olan kantaron gibi kantarondan elde edilen yağda şifa kaynağıdır. Ananelerimizden beri bitkisel tedavi amaçlı kullanılan kantaron yağı cilt üzerinde oluşan hasarları geçirmede etkilidir.



Kantaron Yağının Faydaları

Mikropları Öldürür: Antiseptik etkisi olan kantaron yağı yaraları hızla iyileştirir, açık olan yaraların mikrop kapmasını engelleyerek olası riskleri azaltır. Kantaron yağı bal ile harmanlanarak yaraya uygulandığında antibiyotik etkisi oluşur ve olası kanamaları kolayca dindirir.
Mide Ağrılarını Azaltır: Midede ülserden veya başka mide rahatsızlığından dolayı kaynaklanan ağrıların azalmasında kantaron yağı etkilidir.
Hücreleri Yeniler: Kantaron yağı hücreleri yenilemesi ile meşhur yağlar arasındadır. Cildin ölü tabakadan arınmasını sağlayarak o bölgede varsa yaraları hızla iyileştirir.
Ağrıları Dindirir: Vücutta ağrıyan ve kasların kasıldığı bölgeye masaj yaparak uygulanırsa acı hafifleyerek giderilir. Romatizmal ağrılarda da etkili olan kantaron yağına ardıç ve kekik yağı eklenirse etkisi hızlıca artar.
Kan Şekerini Düşürür: Aç halde iken kantaron yağı haricen tüketilirse kan şekerinin düşmesine destek verir.
Pişiklere İyi Gelir: Tüm cilt sağlığına etkili olan kantaron yağı bebeklerde sık görülen pişikleri geçirmede de faydalıdır. Yalnız dikkat edilmesi gereken bebeklere uygularken kantaron yağını su ile karıştırarak inceltmelisiniz. Aksi taktirde vücutta tahrişe neden olabilir.
Yanıkları İyileştirir: Eskiden beri yanan yerlere sürülen kantaron yağı yanıkların oluşturduğu sızıyı alarak bu bölgenin mikrop kapmasını da engeller.


Kantaron Yağının Faydaları Kısaca

Yaralara sürülerek iltihap kapması önlenir.
Kış aylarında ayakları üşüyenler kantaron yağı sürerek ısıtabilir.
Kanamaları durdurur.
Varislere iyi gelir.
Güneş yanıklarının verdiği hasarı azaltır.
Sırt ağrılarını dindirir.
Vücudun kuvvetlenmesi sağlar.
Hazmın kolaylaşmasını sağlar.




Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?

Dahilen kullanımı: 1 fincan suyun içerisine en fazla 4 damla damlatılarak günde 3 kez içilmelidir.
Haricen Kullanımı: Elinize birkaç damla damlatarak ağrıyan yere uygulanabilir yada yara olan bölgeye gazlı beze dökülerek uygulanabilir.
Ülser için: Her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı kantaron yağı tüketilir.
Sinir sıkışması için: 1 litre saf zeytinyağına kantaron yağı eklenerek karıştırılır. Kasılan ve sinir sıkışması oluşan bölgeye masaj yaparak yedirilir.
Dilerseniz kantaronu çay olarak da tüketebilirsiniz. Kantaron çayının faydaları konumuzdan faydaları ve yapılışını ögrenebilirsiniz.



Kantaron Yağının Zararları

Günde haricen 1 tatlı kaşığından fazla tüketilmemelidir.
Kantaron yağının raf ömrü 3 yıldır.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder