Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Semizotunun Faydaları

Semizotu kilo vermeye yardımcı olur, kalp sağlığına katkıda bulunur, çocukların gelişimine katkıda bulunur, gastrointestinal rahatsızlıklara iyi gelir, bazı kanser tiplerini engeller, cildi korur, görüşü güçlendirir, bağışıklık sistemini güçlendirir, daha sağlıklı kemiklere sahip olmanızı sağlar ve kan dolaşımını hızlandırır.

Kalp Sağlığı: Kardiyovasküler sisteminizi sağlamlaştırma konusunda semizotunun birçok faydası bulunmaktadır. Bunlardan biri ise araştırmacıların da farkına vardıklarında şok oldukları yüksek omega-3 yağ asitlerinin miktarıdır, semizotunda bazı balık yağlarında bulunandan daha fazla omega-3 bulunuyor, ki omega üç de sağlıklı yağ asitlerinden en iyilerinden biri olarak biliniyor. Omega-3 vücudunuzdaki “kötü” kolesterolden kurtulmanızı sağlıyor ve kan dolaşımınızda daha sağlıklı kolesterol seviyelerini dengeliyor. İçeriğinde omega-3 bulunan yiyecekleri tüketmenin kalp hastalıklarını gözle görülür oranda azalttığı görülmüş, buna damar tıkanıklığını engellemek, kalp krizlerinin ve felcin önüne geçmek de dahil. Daha da önemlisi semizotunun içerisindeki potasyum kan basıncınızı bir damar genişletici olarak düşürebilir, ki bu da kalbin ve damar sisteminizin üzerindeki stresin azalması anlamına gelmektedir.

Kilo Vermeye Yardımcı: Semizotu kalori açısından oldukça düşük fakat besleyici fiberler açısından da oldukça zengin bir yiyecek. Bunun anlamı insanların bir porsiyon semizotu tükettikten sonra doymuş hissedecekleri ve normalde aldıklarından daha az kalori almış olacaklarıdır, bu sayede de diyetlerindeki dengeyi sağlayıp kilo vermeye bir adım daha yaklaşmış olacaklar.

Çocuk Gelişimi: Her ne kadar bu konuda araştırmalar hala devam ediyor olsa da, yapılan birkaç araştırma gösteriyor ki semizotu çocuklarda ortaya çıkan gelişim problemlerinin oranını düşünüyor. Bunlar arasında otizm, ADHD ve dünya üzerinde birçok çocuğun sahip olduğu diğer hastalıklar da mevcut.

Gastrointestinal Hastalıklar: Günümüzde birçok insan bu hastalıkları konusunda utangaç davranabiliyor ama geleneksel Çin tıp alanında, semizotu, istahli bulunan, dizanterisi olan ya da hemoroidden şikayetçi olan birçok insanı tedavi etmek için kullanılmış. Her ne kadar birçok batı tıp alanı bu araştırmaların gerçekliğine inanmıyor olsa da, semizotu hala Çinde bu hastalıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Bu etkilerin sebebi de semizotunun içerisinde bulunan ve sağlığa faydalı birçok organik maddeden kaynaklanır, bunlar içerisinde dopamin, malik asit, sitrik asit, alanin, glükoz ve daha birçok farklı madde mevcuttur.

Cilde Etkisi: Gastrointestinal hastalıklara olan tedavi etkisinin yanında semizotu birçok farklı cilt problemi için de çözüm getirebilir. İçerisindeki yüksek miktarda A vitamini ve bu bitkinin içerisinde bulunan birçok farklı içeriğin kombinlenmesi sayesinde arı sokması ve yılan sokması gibi durumlarda yara üzerine sürüldüğünde etki gösterebildiği gibi aynı zamanda kırışıklıkları azaltır ve ciltteki yara izlerinin ve lekelerin kaybolması konusunda da oldukça etkilidir.

Kanser Önleyici: Bugün dünya üzerindeki en yaygın ve trajik hastalıklardan biri kanserdir, bu yüzden de kansere karşı etkisi olan yiyecekler normalde olduklarından çok daha popüler durumdalar. Semizotunun içerisinde yüksek miktarda A ve C vitamini bulunuyor ki bu vitaminlerin ikiside kansere karşı oldukça etkili antioksidanlar olarak görev görüyorlar, özellikle akviğer ve ağız kanserlerinde.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder