reklam
GÜNCEL YEREL HABER 7,Dİ 24 SAAT GÜNCEL SİZİN SİTENİZ HOŞGELDİNİZ
Lütfen Dikkat Sağlık Saç Bakımı Bitki Gibi Bi Çok Bakımla İlgili Yazılarımız Var Lütfen Bir Dokdurunuzu Ve Ya Bir Kuaförünüzü Danışmadan Buradaki Ürünleri Denemegin Sitemizdeki Bu Yazdıklarımız Site https://duguntvcine.blogspot.com.tr Sorumlu Degildir

KİŞİLERE ÖZEL BAŞ SAYFADA REKLAMLARI BURADA GÖZÜKECEKDİR


REKLAM BÖLÜMÜ


Ramazan Pidesi Tarifi

Yazar fotoahmet 9 Şubat 2018 Cuma 0 yorum

Ramazan Pidesi Malzemeleri

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 1 kaşık şeker
  • 1 kaşık tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık su
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
  • Susam
  • Çörek otu

Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Maya, ılık su ve şekeri iyice karıştırın.
  • Un, tuz ve mayalı karışımı hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.
  • Hamuru 1 saat dinlendirin.
  • Yumurta sarısı, su ve erimiş tereyağı yavaş yavaş çırparak karıştırın.
  • Hamuru 2 parmak kalınlığında olacak şekilde elinizle açarak yuvarlak şekil verin.
  • Parmaklarınızla baklava dilimi şeklinde hamurun üzerine iz yapın.
  • Tereyağlı karışımı üzerine sürün.
  • Üzerine susam ve çörek otu serpin.
  • 200 derecede 20 dakika fırınlayın.

Hiç yorum yok:


FACEBOOK SAYFAMIZDAN YAZABİLİRSİNİZ


ÇİNE DOSTFM ÇEPDE DİNLE TIKLA