Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi Malzemeleri

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 1 kaşık şeker
  • 1 kaşık tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık su
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
  • Susam
  • Çörek otu

Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Maya, ılık su ve şekeri iyice karıştırın.
  • Un, tuz ve mayalı karışımı hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.
  • Hamuru 1 saat dinlendirin.
  • Yumurta sarısı, su ve erimiş tereyağı yavaş yavaş çırparak karıştırın.
  • Hamuru 2 parmak kalınlığında olacak şekilde elinizle açarak yuvarlak şekil verin.
  • Parmaklarınızla baklava dilimi şeklinde hamurun üzerine iz yapın.
  • Tereyağlı karışımı üzerine sürün.
  • Üzerine susam ve çörek otu serpin.
  • 200 derecede 20 dakika fırınlayın.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder