Ramazan Pidesi Malzemeleri
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket maya
- 1 kaşık şeker
- 1 kaşık tuz
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık su
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
- Susam
- Çörek otu
Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?
- Maya, ılık su ve şekeri iyice karıştırın.
- Un, tuz ve mayalı karışımı hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.
- Hamuru 1 saat dinlendirin.
- Yumurta sarısı, su ve erimiş tereyağı yavaş yavaş çırparak karıştırın.
- Hamuru 2 parmak kalınlığında olacak şekilde elinizle açarak yuvarlak şekil verin.
- Parmaklarınızla baklava dilimi şeklinde hamurun üzerine iz yapın.
- Tereyağlı karışımı üzerine sürün.
- Üzerine susam ve çörek otu serpin.
- 200 derecede 20 dakika fırınlayın.
0 comments :
Yorum Gönder