Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Beşamel Soslu Gül Böreği

BEŞAMEL SOSLU GÜL BÖREĞİ
2 adet yufka
yarım kg. ıspanak
1 tane soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
Beşamel Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 silme yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Ayrıca böreklerin en üzerine eklemek için yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
Beşamel Soslu Gül Böreği Tarifi ve Yapılışı:
Soğan; Yemeklik doğranarak sıvıyağ da pembeleştirilir. Güzelce yıkanıp doğranan ıspanak soğana ilave edilir. Tuz, karabiber ekilerek ıspanak 5 dk pişirilir. Her 1 yufka 4 eşit parçaya bölünür. Yufkanın uzun tarafına ıspanaklı harç konularak gül böreği sarar gibi sarılır. Kürdanla tutturulur. Ayrı bir tencerede tereyağ eritilir. Un ilavesi yapılarak şöyle bir çevrilir. Süt konulup, hızlıca karıştırılır. Gül böreklerinin üzerine sos paylaştırılır. 175 derecelik fırında sosun
üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp en üste kaşar konulur ve tekrar kaşar kızarana kadar fırınlanır. Afiyet olsun.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder