Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Pırasalı Sarma Börek

PIRASALI SARMA BÖREK
4 adet yufka
İçi için:
Yarım kilo pırasa
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tane yumurta
Tuz, karabiber, kekik
Islatmak için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Susam, çörek otu
Pırasalı Sarma Börek Tarifi ve Yapılışı:
Pırasayı incecik kıyıp bir kaba alalım. İçerisine rendelenmiş kaşar peyniri, yoğurt, yumurta ve baharatları ekleyip harmanlayalım. 1 adet yufkayı alıp tezgaha serelim. Üzerine yağ ve su karışımından sürelim. Ardından üzerine 2. yufkayı da serip aynı şekilde yufkayı karışımla ıslatalım. Yufkaları önce 4′e, sonra da her parçayı 3′e bölerek 12 dilim elde edelim. Yada kendi yufkalarınızın büyüklüğüne göre üçgen parçalara kendiniz bölün. Geniş tarafa harcı koyup çok sıkmadan sigara böreği sarar gibi saralım. Yağlı kağıt serili ya da yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer yufkalar için de aynı işlemi uygulayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder