Malzemeler
1 çay bardağı bezelye
Büyükse 1 küçükse 2 havuç
1 soğan
2 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı dolu biber salçası
2 domates
Nane reyhan
Tuz
1 su bardağı Kemik suyu
3 yemek kaşığı Sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyeğı
Sıvıyağ tencereye koyulur.
Soğanlar küp doğranıp eklenir
Soğanlar 1- 2 dk kavrulur.
Küp küp doğranan havuçlar eklenir.
Bezelye eklenir.
Tereyağı eklenir.
(1 su bardağı iri bulgur 1 su bardağı köy bulguru kullandım ben) bulgur eklenir.
Tereyağı eriyene kadar iyice kavrulur.
Tuz eklenir. 2 su bardağı su ve 1 su bardağı kemik suyu eklenip ocağın altı tüm şekilde açılır su kaynayınca en kısığa getirilir.
Suyunu çekince pilav 2 tatlı kaşığı kuru nane ve 1 tatlı kaşığı kuru reyhan ekleyip karıştırılır. (tamamen tercihinize kalmış)
Afiyet olsun
-
Blogger Yorumları
-
Facebook Yorumları
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 comments :
Yorum Gönder