reklam
GÜNCEL YEREL HABER 7,Dİ 24 SAAT GÜNCEL SİZİN SİTENİZ HOŞGELDİNİZ
Lütfen Dikkat Sağlık Saç Bakımı Bitki Gibi Bi Çok Bakımla İlgili Yazılarımız Var Lütfen Bir Dokdurunuzu Ve Ya Bir Kuaförünüzü Danışmadan Buradaki Ürünleri Denemegin Sitemizdeki Bu Yazdıklarımız Site https://duguntvcine.blogspot.com.tr Sorumlu Degildir

KİŞİLERE ÖZEL BAŞ SAYFADA REKLAMLARI BURADA GÖZÜKECEKDİR


REKLAM BÖLÜMÜ


Ispanaklı Tepsi Böreği

Yazar fotoahmet 2 Mart 2018 Cuma 0 yorum
ISPANAKLI BÖREK
4 tane yufka
4 tane yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 demet ıspanak
250 gr. kıyma (arzuya göre ıspanaktan önce kavrulur ve ıspanakla karıştırılır)
1 kuru soğan
tuz, karabiber, pulbiber
Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi ve Yapılışı:
Ispanak, sirkeli suda bekletilip iyice yıkanır. Suları süzülünce tuzla ovulur ve suyu sıkılır.
Bu arada teflon tavada yemeklik doğranmış kuru soğan kavrulur. Ispanaklar eklenir. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber eklenir. Yufka serilir. Yumurta, zeytinyağı ve süt ile iyice çırpılır. Yufkanın üzerine sürülür. Yufkanın bir köşesi bir miktar kapatılarak düz bir alan elde edilir ve buraya kıyma ve ıspanağın bir miktarı yayılır. Çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır. Yağlanmış yuvarlak tepsinin ortasına gül şekli verilerek konur. Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır, onlar da etrafına sarılır. Kalan yumurtalı harç üzerine dökülür. Bire süre (1-2 saat önerilir) bekletildikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarıncaya dek pişirilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:


FACEBOOK SAYFAMIZDAN YAZABİLİRSİNİZ


ÇİNE DOSTFM ÇEPDE DİNLE TIKLA