Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranacak)
- 1 adet kapya biber (küçük doğranacak)
- 1 adet havuç (küçük doğranacak haşlanıp suyu süzülecek)
- 2 adet yeşil biber(küçük doğranmış)
- 1 tutam ince kıyım dereotu, maydanoz, taze nane
- 1 çay bardağı haşlanmış süzülmüş yeşil mercimek
- 1 çay bardağı haşlanmış süzülmüş kuru börülce
- 2 adet tavuk kalça but (haşlanıp didiklenecek)
Sebzeli Baklagilli Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tencereye yağları koyalım.
- Soğanı tavuk etlerini koyalım, karıştıralım.
- Biberleri havucu koyalım tekrar karıştıralım.
- Börülceyi, mercimeği koyalım sıcak tavuk suyunu verelim.
- Yıkadığımız bulguru salalım. Tuz karabiberi serpelim ,bir kere karıştıralım.
- Bulgur suyunu çekene kadar pişirelim.
- İnce kıyım yeşillikleri serpelim. Bir kere karıştıralım.
- Üzerine havlu kağıt serelim. 15 dk demlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun
0 comments :
Yorum Gönder