Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Sarı Pilav Tane Tane Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Arkadaşlar pirinçi üç saat önceden kaynar suda ve üzerine bir miktar tuz eklenip beklediğinde sağlık için hemde tane tane geliyor.
  • Et suyunu kaynamaya alınır, şimdi et suyu yağlıysa üç yemek kaşığı yağ yeterli et yağlı değilse göz kararı yağ tencereye üç yemek kaşığı yağ boşaltılır.
  • Pirinçi yıkayıp tencereye boşaltılır ,iyice kavurup taneleri sertleşiyor hemen zerdeçal serpilir ve suyunu üzerine boşaltılır .
  • Tuz tadına bakılır ,kaynamaya başlar bir kaş fokurdamadan sonra altı kısılır ,yavaş yavaş suyunu çeker arayla bakılır ,suyu çekilmişse yeterli.
  • Dinlendikten sonra servis edilir.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder