Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Tuz
- Arkadaşlar pirinçi üç saat önceden kaynar suda ve üzerine bir miktar tuz eklenip beklediğinde sağlık için hemde tane tane geliyor.
- Et suyunu kaynamaya alınır, şimdi et suyu yağlıysa üç yemek kaşığı yağ yeterli et yağlı değilse göz kararı yağ tencereye üç yemek kaşığı yağ boşaltılır.
- Pirinçi yıkayıp tencereye boşaltılır ,iyice kavurup taneleri sertleşiyor hemen zerdeçal serpilir ve suyunu üzerine boşaltılır .
- Tuz tadına bakılır ,kaynamaya başlar bir kaş fokurdamadan sonra altı kısılır ,yavaş yavaş suyunu çeker arayla bakılır ,suyu çekilmişse yeterli.
- Dinlendikten sonra servis edilir.
0 comments :
Yorum Gönder