Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Şehriye Pilavı

Malzemeler
1 kase Arpa yada tel Şehriye
1 kaşık tereyağ
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Hemen hemen hergün pilav – makarna döngüsüne farklı bi alternatif için şehriye pilavını deneyin, bence pişman olmazsınız :)

Şehriye tadı olarak çok tuzlu olmuyor bunu da gözardı etmeyin.

Yapılışına gelince;

Tereyağında pilav yapılacak tüm şehriyeleri 1-2 dakika kadar kavurun.
Bir kısmı fotoğraftaki gibi hafif renk değişecek.
Şehriyeler çabuk renk değişir o yüzden dikkatli kavurulmalı.
Sonrasında suyunu ve tuzunu ekleyin KAPAK KAPATMADAN kısık ateşte pişirin.
Eğer benim gibi arpa şehriye kullanırsanız hafif yapışmış gibi olabilir merak etmeyin karıştırın düzelecektir.
Tel şehriye nispeten daha tel tel olur.
Ama lezzetine şüpheniz olmasın.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder