reklam
GÜNCEL YEREL HABER 7,Dİ 24 SAAT GÜNCEL SİZİN SİTENİZ HOŞGELDİNİZ
Lütfen Dikkat Sağlık Saç Bakımı Bitki Gibi Bi Çok Bakımla İlgili Yazılarımız Var Lütfen Bir Dokdurunuzu Ve Ya Bir Kuaförünüzü Danışmadan Buradaki Ürünleri Denemegin Sitemizdeki Bu Yazdıklarımız Site https://duguntvcine.blogspot.com.tr Sorumlu Degildir

KİŞİLERE ÖZEL BAŞ SAYFADA REKLAMLARI BURADA GÖZÜKECEKDİR


REKLAM BÖLÜMÜ


Şehriye Pilavı

Yazar fotoahmet 9 Mart 2018 Cuma 0 yorum
Malzemeler
1 kase Arpa yada tel Şehriye
1 kaşık tereyağ
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Hemen hemen hergün pilav – makarna döngüsüne farklı bi alternatif için şehriye pilavını deneyin, bence pişman olmazsınız :)

Şehriye tadı olarak çok tuzlu olmuyor bunu da gözardı etmeyin.

Yapılışına gelince;

Tereyağında pilav yapılacak tüm şehriyeleri 1-2 dakika kadar kavurun.
Bir kısmı fotoğraftaki gibi hafif renk değişecek.
Şehriyeler çabuk renk değişir o yüzden dikkatli kavurulmalı.
Sonrasında suyunu ve tuzunu ekleyin KAPAK KAPATMADAN kısık ateşte pişirin.
Eğer benim gibi arpa şehriye kullanırsanız hafif yapışmış gibi olabilir merak etmeyin karıştırın düzelecektir.
Tel şehriye nispeten daha tel tel olur.
Ama lezzetine şüpheniz olmasın.

Hiç yorum yok:


FACEBOOK SAYFAMIZDAN YAZABİLİRSİNİZ


ÇİNE DOSTFM ÇEPDE DİNLE TIKLA