Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

B Vitamini Eksikliği Nelere Yol Açar?

B1 Vitamini : Toplumda B1 vitamini olarak bilinen tiyamin renksiz, saydam bir bileşen olarak tanımlanabilir. B1 vitamini suda çözülme özelliğine sahip bir vitamindir. İnsan vücudunun birtakım vitaminlere ihtiyacı olduğu gibi karbonhidratta da ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle insan vücudunun günlük alması gereken vitamin, mineral ve birtakım besinlerin insan vücudunda olması gerekmektedir.

B vitaminin insan vücudunda eksik olması durumunda birtakım rahatsızlıklar ortaya çıkmaktadır. Bunlar yorgunluk, depresyon gibi belirtileri bulunmaktadır. B1 vitaminin günlük karşılanmaması durumunda birtakım hastalıklar oluşmaktadır. B1 vitaminin insan vücudunda eksik olması durumunda hücreler bazı amino asitlerin kullanımını azaltır ve böylece insan vücudunda yağ kullanımını arttırmaktadır. B1 vitamini eksikliğinde insanlarda görülen birtakım hastalıklar vardır. Bunlar özellikle çocuklarda olan iştahsızlık, yorgunluk, depresyon, kas şikayetleri, sinir sistemiyle ilgili olan rahatsızlıklar, sindirimde meydana gelen birtakım hastalıklardan oluşmaktadır.



B2 Vitamini : Toplumumuzda B2 vitamini olarak bilinen riboflavin, insan vücudu için gerekli olan ve olması gereken miktarda alınması gereken bir vitamindir. B2 vitaminin özellikleri görünme ve ultraviyole ışığında bozulmadır. B2 vitaminin eksikliği durumunda insan vücudunda birtakım rahatsızlıklar ortaya çıkmaktadır. B2 vitamini sayesinde bazı insanlarda mevcut olan göz yorgunluğu ve göz hastalığı olan katarakt gibi hastalıkların önlenmesinde yardımcı olmaktadır. B2 vitamini insan vücudunda bulunmadı gereken yağ, karbonhidrat, protein gibi besin maddelerinin etkin rol oynamasında yardımcı olmaktadır. B2 vitaminin insan vücudunda eksik olması durumunda hamile bayanların bebeklerinin gelişiminin sağlıklı olarak devam etmesini engellemektedir. B vitamini eksikliği nelere yol açar konusu kapsamında birtakım reaksiyonlar oluşmaktadır. Özellikle anne adaylarının hamilelik süreci boyunca B2 vitaminin eksik olmamasına dikkat etmeleri gerekmektedir. B2 vitaminin özelliği ultraviyole ışınlarına karşı duyarlı olması, renkli olması ve bitkisel kaynaklı olmasıdır. B2 vitaminin hayvanlarda sentezlenmemesi özelliği bulunmaktadır. B2 vitamini insan vücudundaki hücrelerde enerji oluşmasını sağlamaktadır. B2 vitamini karaciğerde, buğdayda, soya fasulyesinde ve süt ürünlerinde büyük oranda bulunmaktadır.



b12-vitamini-eksikligi_646x340

B3 Vitamini : B3 vitamini aşırı eksik olması durumunda insan vücudunda bulunan sinir sistemindeki birtakım reaksiyonlar, mide ve bağırsak sistemi sorunları, ishal, zihin bulanıklığı, depresyon gibi hastalıklar ortaya çıkmaktadır. B vitamini eksikliği nelere yol açar konusunda kan dolaşımını düzenleme işlevini yerine getiremez ve sağlıklı bir deriye sahip olamaz.

B3 vitamini ciğer, kalp, böbrek, tavuk, dana ve balık gibi hayvansal ürünlerde bulunmaktadır. B vitaminin eksikliği nelere yol açar konusu kapsamında sindirim sistemini olumsuz olarak etkilemektedir. B3 vitamini sebze ve meyve olarak brokolide, domateste, havuçta ve hurmada büyük oranda bulunmaktadır. B3 vitamini kuru yemiş, kepekli buğday ürünleri, baklagiller gibi ürünlerde bulunmaktadır.

B5 Vitamini : B5 vitamini olarak bilinen pantotenik asit hayvansal ve bitkisel ürünlerde bulunmaktadır. B5 vitamini insan vücudunda depolanma imkanı olmayan ve ayrıca suda erime özelliğine sahip bir vitamin olarak etkin bir rol oynamaktadır. Aynı zamanda B5 vitamini yağ, protein, karbonhidrat açısından da çok önemlidir. B5 vitaminin eksikliğinde ciltte, tırnaklarda ve saçta meydana gelen birtakım hastalıklar oluşmaktadır. Eğer bazı insanlarda B5 vitamini eksikse deride ortaya çıkan birtakım yaralar, saç dökülmesi durumu ve sinir sistemi bozukluğu gibi hastalıklar ortaya çıkmaktadır.

B6 Vitamini : Gerçek adı piridoksin olan B6 vitamini ismi ile bilinen, kullanılan vitamin insan vücudunda bulunması gereken çok önemli bir vitamindir. İnsan vücudunda bulunması gereken çok önemli bir rolü olan koenzimdir. B6 vitamini kolay bozulacağı için güneş ışınlarından ve baz olan ortamlardan uzak tutulması gerekmektedir. B6 vitamini işlenme ya da pişirmek isterseniz bu aşamalarda kolaylıkla bozulma özelliğine sahiptirler.

B7 Vitamini : B7 vitamini H vitamini ve biyotin isimleriyle de kullanılmaktadır. B7 vitamini suda erime özelliğine sahip bir B vitamini grubunda yer almaktadır. B7 vitamini insan vücudundaki hücre gelişiminde en etkili vitamin olarak görev yapmaktadır. Kanda bulunan şeker seviyesini dengede tutmada yardımcı olmaktadır. B7 vitamini kemik iliği ve sinir dokuları için olması gereken bir vitamindir.



B9 Vitamini : B vitamini eksikliği nelere yol açar sorusunu cevaplamamız gerekirse, iştahsızlık, hızlı kilo kaybı gibi belirtiler görülmektedir. B9 vitamini diğer ismi folik asittir. B9 vitamini yeşil yapraklı sebzelerde büyük oranda bulunmaktadır. Mesela, kabızlık, saçlarda meydana gelen kırılmalar, sağlıksız saç derisi gibi belirtisi vardır. B9 vitamini eksikliği sonucunda megaloblastik anemi adı verilen bir hastalığın meydana gelmektedir. Bu hastalığın en önemli sebebi, protein ve kalori eksikliğidir.

B Vitamini Eksikliği Belirtileri
İnsan vücudu için hayati bir öneme sahip olan B vitaminin insan vücudunda bulunması gereken oranda olmadığı durumlarda, B vitamini eksikliğini orta ve hafif düzeyde kendini gösteren birtakım belirtileri bulunmaktadır. B vitamini eksikliğinde birtakım belirtiler ortaya çıkmaktadır. Bu belirtiler, aşırı yorgunluk, sürekli halsizlik durumu, baş dönmesi gibi durumlar sıkça yaşanmaktadır. Bazı zamanlarda çarpıntı ve çarpıntıyla beraber gelen hızlı nefes alıp verme durumu oluşur. İnsan cildinde belirli bir şekilde olan solgunluk ve cilt kuruluğu görülmektedir. Deride meydana gelen fazla hassasiyet, hafif bir çarpma sonucunda bile tenin kızarması ya da morarması gibi belirtileri bulunmaktadır.

B Vitamini Eksikliğin Neler Olur?
1. El ve Ayakta Oluşan Uyuşma :
El-ve-Ayaklarda-Uyuşma

El ve ayaklarda sıkça görülen uyuşma ve hatta karıncalanma gibi durumlarda insan vücudunda olması gereken oranda B vitamini olmadığını gösterir. İnsan vücudunun her bir yeri açısından çok fazla öneme sahip olan B vitaminini günlük olarak belirli bir oranda alınması gerekmektedir.

2. Yürümede Yaşanılan Zorluk
16. Duygusal yeme ihtiyacından uzaklaşmak için yürüyüşe çıkın

İnsanların en büyük özgürlüklerinden biri olan yürüme eylemi B vitamini eksikliğinde orta derecede hasar görmektedir. B vitaminin insan vücudunda eksik olması durumunda insanlar yürüme zorluğu çekmektedirler ve aynı zamanda denge bozukluğu da ortaya çıkmaktadır. Yürüme zorluğu gibi problemleri yaşamak istemiyorsak günlük, vücuda alınması gereken B vitaminin karşılanması gerekmektedir.

3. Kaslarda Meydana Gelen Zayıflık
kas-agrisina-ne-iyi-gelir

İnsan vücudunun en önemli yapı taşlarından biri olan kas sistemi de B vitamini eksikliğinde büyük oranda olumsuz yönde etkilenmektedir. İnsan vücudunda B vitaminin olması gereken değerler değilse bu durum kaslara zarar vermektedir ve bununla birlikte kas ağrıları, kasların işlevini yerine getirme noktasında zorlanma gibi durumlar ortaya çıkmaktadır.

4. Depresyon
depresyon-nedir-depresyon-belirtileri-810x472

B vitaminin eksikliği tüm vücut mekanizmasını etkilediği gibi insanların psikolojik durumlarını da önemli ölçüde etkilenmektedir. B vitamini eksikliği insanların ruh halinin sık değişime uğraması sonucunda depresyona girme ihtimalinin arttığını göstermektedir. Depresyona girmemek ya da ruh halinin sürekli değişmemesi için B vitamini oranını dengede tutmak gerekmektedir.

5. Hafızanın Zayıflaması
cf6d4c897b8e497eb68827093e14573e

Hafızanın zayıflaması durumunun birçok sebebinin yanında B vitaminin eksikliğinde de görülmektedir. Hafızanın tekrar güçlenmesi için birtakım zihinsel egzersizlerin yapılması, stresten uzak durulması, fiziksel egzersiz yapılması, sağlıklı beslenme ve yetersiz olan B vitamini ihtiyacını karşılanması gibi uzman önerileri bulunmaktadır.

B Vitamini Bulunan Yiyecekler Nelerdir?
Birtakım yiyeceklerde B vitamini yüksek oranda bulunmaktadır. Bu yiyecekler, balık olarak uskumru, somon, balık yumurtası, et, sakatat, süt ve süt ürünleri, yumurta sarısı, havuç, mısır, bezelye, ıspanak, erik, avokado, turunçgiller.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder