Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Afrodizyak İçeren Besinler Nelerdir?

Afrodizyak Nedir?
Yunanca bir kelime olan afrodizyak, yine Yunan mitolojisindeki güzellik ve cinsellik tanrıçası olan “Afrodit” isminden türemiştir. En genel tanımı ile afrodizyak, cinsel istek ve enerjiyi pozitif yönde etkileyen her türlü madde için kullanılan bir terimdir. Tarih boyunca, çoğu yiyeceğin, içeceğin ve hatta bazı davranışların, cinsel isteği tetikleyici yönde etkileri olduğuna inanılmıştır. Böyle bazı yiyecek ve içeceklerin, göstermiş oldukları bu etkileri, onlara afrodizyak özellikler kazandırmıştır. Bazı araştırmacılara göre ise, yiyecek ve içeceklerin göstermiş oldukları bu afrodizyak etkiler, sadece kullanıcıların inanç yani plasebo etkisinden öteye geçmiş değildir.

Freud’a göre içgüdüsel bir enerji türü olan libido, günümüzde ise daha çok cinsel enerjinin yükselmesi anlamında kullanılmaktadır. Afrodizyak etkili maddeler ise libidonun artırılmasına yardımcı olmaktadır. Her hangi bir koku, tat, davranış, jest ya da hareket afrodizyak olarak tanımlanabilmektedir. Libido ise afrodizyak etkiler ile yakından alakalıdır. Doktor ve psikiyatristlere göre ise, libidonun azaltılması bir çeşit seksüel fonksiyon kaybı olarak görülmektedir ve bu durumu tıbbi bir problem olarak ele almaktadırlar. Buna göre, libidonun azalmasının nedeni, erkeklerde testosteron ve kadınlarda ise östrojen hormonunun üretiminin azalmasına bağlanmaktadır. Bu hormonların yetersizliği ise, hormon tedavileri yardımı ile düzeltilebilmektedir. Libido düşüşü ise, bazı durumlara bağlı olarak gerçekleşebilmektedir. Ameliyat, aşırı yorgunluk, bitkinlik, psikiyatrik sorunlar (depresyon ve kaygı) ve bazı ilaçların yan etkileri  libido seviyesinde azalmaya neden olabilmektedir. Afrodizyak etkili maddeler ise, düşen bu libido seviyesinin yeninde yükseltilmesine yardımcı olmaktadır.



Afrodizyak İçeren Besinler
Çok ilginçtir ki, bazı besinler, afrodizyak olarak hareket ederek, direkt olarak libido seviyesini etkilemekte ya da cinsel fonksiyonların geliştirilmesine yardımcı olmaktadır. Öte yandan, vücutta meydana gelen bazı mineral ve besinlerin eksikliği sonucu, üreme organları yanlış işlemekte ve buna bağlı olarak da, kişinin cinsel isteğinde azalma oluşabilmektedir. Besinler yolu ile yeniden normale dönen bu değerler ise, canlılık ve enerji sağlamaktadır. Bu doğrultuda, sağlıklı bir cinsel hayat için, bazı vitamin ve minerallere gereksinim  vardır. Bu gerekli vitamin ve minerallerin vücuda alınmasının en kolay yolu ise, afrodizyak etkili besinlerin tüketilmesi olacaktır. Buna göre, afrodizyak etkilere sahip olan bazı besinler şu şekildedir;



1. İstiridye:
home-oysters

Güçlü afrodizyak etkisi ile ün yapmış olan istiridyenin bu ünü gerçekten de doğrudur ve bilimsel olarak da desteklenmiştir. Çünkü istiridye, oldukça fazla miktarda çinko içermektedir. Çinko eksikliği ise, vücuttaki uyarılmaların engellenmesine neden olabilmektedir. Psikolojik olarak zihinsel ve duygu durumları etkileyen çinko, ayrıca önem kazanmaktadır. Öte yandan, pasebo etkisi bulunabilen istiridye, afrodizyak olarak kabul edilmektedir. Bundan dolayı da istiridye, afrodizyak etkili bir besin olarak kabul edilmektedir.

2. Çikolata:
fancy-chocolate-truffles

Mutluluk kaynağı bir besin olarak bilinen çikolata, ruh halinin düzelmesine ve ruhsal açıdan iyi hissedilmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca çikolata, cinsel dürtülerin taklit edilmesine ve cinsel arzunun artmasına da yardımcı olmaktadır. Hatta çikolata yemenin, orgazm hissi ile bir bağlantısı olduğu da düşünülmektedir. Fakat çikolata, iyi niyetli bir afrodizyak unsurlara da sahiptir. Beyindeki nörotransmitterleri etkileyen çikolata ile, cinsellik arasında bir bağ olduğundan çikolata, güçlü bir afrodizyak etkiye sahip besinlerden biri olarak görülmektedir.

3. Karpuz:
fruit-melon-watermelon

Genellikle, kan dolaşımına ve dolaşım sistemine yaptığı katkıları ile bilinen karpuz, cinsellik etkileri olan bir meyve olarak düşünülmemektedir. Fakat karpuz, afrodizyak etkileri olması nedeni ile, ereksiyon kalitesinin artmasına yardımcı olmaktadır. Karpuzun en besleyici ve en fazla miktarda sitrulin (üre dögüsünde önemli rol üstlenen bir tür amino asit) içeren kısmı ise ne yazık ki kabuk kısmıdır. Bundan dolayı, karpuz kabuğu özlerinden elde edilmiş bazı sitrulin takviyeleri bulunmaktadır. Aynı zamanda, çok iyi bir antioksidan olan karpuz, serbest radikaller ile mücadelede de önemli bir yere sahiptir.

4. İncir:


fresh-fig-recipes

Yüzyıllardır afrodizyak bir meyve olarak bilinen incirin, pembe renkli iç kısmı aslında, kadın formuna benzemektedir. Fakat şekli bir kenara, incirin içermiş olduğu özel mineral ve vitaminler, vücuttaki cinsel bölge sağlığı ve uyarılması bakımından yani afrodizyak etkiler göstermesi bakımından önemlidir. İncirin yapısında bulunan, magnezyum, potasyum ve demir mineralleri ise, cinsel uyarılara karşı tetikte kalınmasına ve yine incirin yapısında bulunan B6 vitamini ise, gerekli enerjinin sağlanmasına yardımcı olmaktadır.

5. Nar:
open-pomegranate

Yüksek miktarda antioksidan içermesi nedeni ile oldukça sağlıklı bir meyve olan nar, cinsel organlardaki duyarlılığın artmasına yardımcı olmaktadır. Böylece nar, afrodizyak etkiler göstererek, çiftlerin daha da aktif şekilde cinsellik yaşamasına katkı sağlamaktadır. Afrodizyak etkisinin dışında nar, güçlü bir antioksidan olduğu için, kalp sağlığının korunmasına ve kanser riskinin azaltılmasına yardımcı olmaktadır ve uzun yaşam ile sağlıklı cinsellik için de gerekli bir meyvedir.

6. Bal:
Honey

Yoğun bir kıvama ve şekerli bir lezzete sahip olan bal, kadınlarda östrojen ve erkeklerde ise testosteron hormonu seviyesinin artmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle de, ham, organik ve yoğun kıvamlı bal, hem afrodizyak etkileri hem de diğer faydalı özellikleri ile daha da sağlıklıdır.

7. Vanilya:
Vanilla-flower

Psikolojik açıdan oldukça faydalı etkileri bulunan vanilya, hem hoş kokusu hem de hoş lezzeti ile, afrodizyak etkiler göstermektedir. Kokusu ile sakinleştirici özellik gösteren vanilyanın yağı ile masaj yaptırmak, bu yağı banyo suyuna eklemek ve hatta oda kokusu olarak kullanmak, psikolojik sağlığın desteklenmesinde ve cinsel aktivitenin artırılmasında etkilidir. Pasta ve keklere eklenen vanilya özleri de aynı şekilde faydalıdır.

8. Somon Balığı:
Greek-Marinated-Salmon-PictureTheRecipe

En faydalı balık türlerinden biri olan somon balığı, mükemmel bir protein kaynağı olmasının yanı sıra, vücuttaki yağsız kasların yapılanmasına yardımcı olmaktadır. Yağsız kaslar ise, cinsel yaşamın desteklenmesi bakımından son derece faydalıdır. Ayrıca, omega 3 yağ asitleri de içeren somon balığı, bu sayede mutluluk ve rahatlama hissi sağlayan serotonin hormonu seviyesinin artmasına da yardımcı olmaktadır. En iyi afrodizyak besinlerden biri olan somon balığı, bir çok yönden faydalı olan bir balık türüdür.

9. Muz:
625-banana_625x350_41421475154

Libido seviyesinin artmasını destekleyen mineraller bakımından zengin olan muz, özellikle de içermiş olduğu potasyum minerali neden ile, ruh sağlığını desteklemekte ve böylece de, seks verimi üzerinde de olumlu etkiler göstermektedir.

10. Badem:
nuts-e1460048870572

Bir çok yönden faydalı etkileri bulunan bademin, özellikle de badem kokusu, kadınların libido seviyelerinin artırılmasında oldukça etkili olduğu düşünülmektedir. Ayrıca, mükemmel bir E vitamini kaynağı olan badem, sağlıklı yağlar ve lifler bakımından da oldukça zengin olan bir afrodizyak besin kaynağıdır.

11. Afrodizyak Etkili Diğer Besinler:
berry_basket

Az ya da çok, belirli miktarlarda afrodizyak etkilere sahip olan diğer bazı besin kaynakları ise aşağıda belirtildiği şekildedir ve ayrıca bu besinlerden bazıları kadınlar için daha yoğun afrodizyak etkilere sahipken bazıları ise, erkekler için daha yoğun afrodizyak etkilere sahiptir.

Avokado
Çilek
Karides
Zeytin
Füme tavuk göğsü eti
Sarımsak
Ahududu
Antep fıstığı
Zencefil
Kekik
Nane
Tarçın
Üzüm
Kırmızı ve yeşil acı biber
Karabiber
Fındık
Yulaf ezmesi
Ginseng
Havyar
Isırgan tohumu
Safran
Kereviz
Peynir
Roka
Maydanoz
Hardal
Ay çekirdeği
Susam
Greyfurt
Enginar
Bezelye
Ceviz
Yumurta
Hindi eti
Şalgam
Hindistan cevizi
Pekmez
Yoğurt
Köri
Domates
Soğan
Salatalık
Kuşkonmaz
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder